Hani 15 Temmuz Gecesi “Cemaat Yaptı” Diyordunuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için gittiği Çin’deki temasları sürüyor. Erdoğan sırasıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.
Obama ve Erdoğan G-20 zirvesinin yapıldığı Çin’de bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan ABD’ye 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Görüşmede AKP’nin darbe teşebbüsü ile ilgilli belgelere yaklaşık 2 aydır ABD’ye göndermediği ortaya çıktı.
ERDOĞAN’DAN ABD’YE 15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ!
Basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 08.10’da başladı. 45 dakika süren görüşmenin ardından kameramanlar toplantı odasına alındı. İlk sözü alan ABD Başkanı Obama “Sizi gördüğüme sevindim. Başkanlığım sırasında yarattığınız güçlü müttefikliğin devamını diliyorum” dedi.
Obama mülteci politikası için de Türkiye’ye teşekkür etti. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Türk halkı sokaklara dökülerek demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu gösterdi” diyen Obama, “Ben o zaman kuvvetle bu girişimi kınadım ve şahsen Erdoğan ile konuştum. Herhangi bir şekilde ‘destek olarak ne yapabileceğimizi’ sordum. Bu darbe teşebbüssün sona ermesinin ardından soruşturma, kovuşturulma aşamasında yardım edeceğimizi söyledim” dedi.
AKP 15 TEMMUZ BELGELERİNİ 2 AYDIR ABD’YE GÖNDERMEMİŞ!
15 Temmuz gecesi ilk dakikadan itibaren darbe girişimiyle ilgili Hizmet Hareketi’ni suçlayan ve aradan geçen zamanda yüz binden fazla insanı kamudan atan on binlerce insanı tutuklayıp binlerde kuruma el koyan AKP’nin 2 aydan bu yana darbe girişimiyle ilgili belgeleri ABD’ye göndermediği ortaya çıktı.
“Sayın Barack teşekkür ediyorum” diye söze başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, 15 Temmuz ile ilgili belgelerin henüz hazır olmadığını hazırlanıp ABD’ye gönderileceğini söyledi.