IŞİD Teröristleri Gaziantep’teki Bir Düğünü Hedef Aldı: 50 Ölü 94 Yaralı

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe bölgesindeki bir düğün salonuna canlı bomba saldırısı düzenlendi. son açıklamalara göre olay yerinde 50 kişi hayatını kaybederken 94’ün üzerinde de yaralı var.

Şahinbey İlçesi’ne bağlı Beybahçe Mahallesi’nde yapılan bir sokak düğününde dün gece saat 22.40 sıralarında patlama meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam bir dehşetin yaşandığı patlamada, 50 kişi hayatını kaybederken 94’ün üzerinde de yaralı var.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Düztepe bölgesindeki saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, saldırının mahalle düğününe yönelik terör saldırısı olduğunu açıkladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: VAHŞİ VE BARBARCA SALDIRI
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’teki terör saldırısında ölü sayısının daha fazla olabileceğini belirterek, “Valimizin verdiği bilgiye göre, rakamlar biraz daha kötü olabilir” dedi.
Bu arada yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırının yapıldığı bölgeye takviye olarak jandarmalar sevk edilirken, bölgedeki vatandaşlar da uzaklaştırıyor. Çok sayıda ambulans ve cenaze aracı da olay yerine sevk edildi.
Diğer taraftan RTÜK, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirdi.
https://www.youtube.com/watch?v=dYApk3NH6wU
 
https://www.youtube.com/watch?v=dGTcRql9AUQ