Korkunç Iddialarla Gündeme Gelen SADAT’ın Kurucusu, Saraya Başdanışman Oldu

Lice’deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen ve kendilerini askeri danışmanlık şirketi olarak tanıtan SADAT A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Erdoğan’ın Başdanışmanı oldu.

CNN TÜRK’ün edindiği bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edilen ve 2012 yılında SADAT A.Ş.’yi kuran Tanrıverdi, Erdoğan’ın yeni başdanışmanı oldu.
SADAT Korkunç bir iddia ile gündeme gelmişti
Geçen ay partisinin toplantısındakonuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Lice’deki operasyonlarda gözaltına alınan 34 köylünün bir birim tarafından ölümle tehdit edildiğini, görevli bir subayın birime engel olduğunu söylemişti. “Bir birim geliyor. Sakallı, kollarında Arapça yazısı olan bir ekip, benzin getirtip köylüleri yakmaya çalışıyor. ‘Yakacağız’ diyor. Oradaki askeri subay izin verse belki de yakacaklar” diyen Tuncel, bölgede ‘SADAT’ isimli bir oluşumdan bahsedildiğini, yetkililerin bu iddialara açıklama getirmesini istemişti.
Tanrıverdi SADAT’tan böyle söz etmişti
RS FM’de Yavuz Oğhan’ın programında konuşan Tanrıverdi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile görüştüklerini söyleyerek “Onlar yardım talep etti biz de devlete ilettik” diye ifade etmişti.
SADAT’ın 2012 yılından itibaren İslam coğrafyasıyla irtibat halinde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Oğhan’a,“İslam devletlerinin resmi silahlı kuvvetlerinin danışmanlık eğitim ve donatım hizmetleri vermek amacıyla kurulduk. Yaklaşık 10 İslam ülkesiyle irtibat halindeyiz.” sözleriyle şirketin icraatlarını iletmişti.
Nasıl kuruldu?
Erdoğan’ın danışmanlığına getirilen Adnan Tanrıverdi, Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinden sonra emekliye ayrıldıktan sonra, 5 yıl ASDER’in (Adaleti Savunanlar Derneği) Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Tanrıverdi, ASDER Onursal Başkanı olduktan sonra, kendilerini ‘uluslararası savunma ve danışmanlık alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirket’ olarak tanıttığı Sadat A.Ş’yi 2012 yılında kurdu.
Kaynak: SamanyoluHaber