Kapatılan Özgür Gündem’ın Manşeti: ‘Susturamayacaksınız!. Boyun Eğmeyeceğiz’

İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle geçici olarak kapatılan ve dün 14 çalışanı gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesi, bugün ‘Boyun Eğmeyeceğiz’ manşetiyle çıktı.
ozgur gundem kapak
Daha önce duyurulduğu gibi gazete, dört sayfa olarak yayımlanan gazetenin birinci sayfasında gazete çalışanlarına yönelik polis şiddetinin fotoğrafları da yer aldı.
Yine birinci sayfadan yayımlanan Editör’den yazısından ise “Sizin ağababalarınız işkencecilerin başaramadığı gibi sizler de bizi susturamayacaksınız. 28 Şubat’ta İslamcı medyanın sustuğu ama bizim 28 Şubat darbesi dediğimiz ve dün askeri darbe girişimine karşı dik duruşumuzu bugün de tereddütsüz ve amasız bir şekilde tekrarlıyoruz. AKP darbesine de karşı duracağız. Susmadık, susturamayacaksınız” ifadeleri kullanıldı.

Keskin: Kaçmıyorum, buradayım

Özgür Gündem’in dün kapısına mühür vurulmasının ardından gazetenin eski genel yayın yönetmeni Eren Keskin’in annesiyle birlikte yaşadığı evine polis baskını yapıldı. ANF’den Zeynep Kuray’ın ulaştığı Eren Keskin, baskın sırasında iş için Diyarbakır’da olduğunu, baskın haberi sonrası ise İstanbul’a döndüğünü belirterek, Düşünce nedeniyle evleri kar maskeli polisler tarafından basıldığı bir ortamda demokrasiden değil ancak faşizmden söz edilebilir. Kaçmıyorum, buradayım. Ben yılların avukatıyım, her gün adliyedeyim, beni ifadeye çağırabilirlerdi, evimin basılması ne demek 85 yaşındaki annemi korkutmak da ne demek” diye konuştu.

Koçali ve Zarakolu’nun evleri de basıldı

Keskin’in yanı sıra Özgür Gündem gazetesi yazarlarından Filiz Koçali’nin ve gazeteci Ragıp Zarakolu’nun da evlerine polis baskını yapıldı. Zarakolu’nun yasal ikametgahı olan, oğlu Sinan Zarakolu’nun evine yapılan baskında polisin kapıyı kırarak içeriye girdiği ve çok sayıda kitaba el koyduğu bizzat Zarakolu tarafından açıklandı.
Zarakolu, yaşananları Facebook’tan duyurdu: “Ona hediye ettiğim, tercüme ettiğim, yayınladığım Ermeni; Pontos ve Süryani soykırımı ile ilgili kitaplara el konuldu. Kırk yıl basın davalarında yargılandım… Savcılıktan bana tebligat yapıldı. Ben de gidip yazılarıma her zaman sahip çıkıp, saçma iddiaları yanıtladım… Böyle rezalet görmedim, Doksanların kirli savaş yılları dahil…”

Yazar Aslı Erdoğan gözaltında

Özgür Gündem’in Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan da evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alındı.
(Diken)