Diyarbakır’da Bomba Yüklü Araçla Saldırı: Beşi Polis Yedi Kişi Hayatını Kaybetti

Diyarbakır Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne PKK Terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5’i polis 2 sivil olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 25 civarında yaralı var.

Türk basınındaki bilgilere göre Diyarbakır’ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasındaki Bölge Trafik Müdürlüğü yakınlarında patlama oldu.
Saldırı sonrasında bölgeye giden takviye kuvvetlerin kısa süreli çatışmaya girdikleri bildirildi.
Patlamanın etkisiyle karayolunda 5 metre genişliğinde 10 metre boyunda derin bir çukur oluştu.
Betonla koruma duvarı olmasına karşın bina enkaza döndü.
Trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü.
Saldırıda üç katlı bina kullanılmaz hale gelirken, patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi saldırının daha da etkili olmasını önledi.

Valiliğin açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımındaki bombalı saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı.
“Vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak seyahat ettiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna yönelik 15.08.2016 günü saat:13:10 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.
Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 polis memuru şehit olmuş, 2 sivil de hayatını kaybetmiştir. 8’i polis memuru olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle en yakın hastanelerde tedavi altına alınmıştır.
Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”
Patlamayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yayın yasağı getirdi.