Erdoğan’dan 180 Derece Zıt Rusya Açıklaması

5 Şubat 2016’da “Bizim Suriye’ye 911 kilometre sınırımız var. Rusya’nın sınırı mı var, İran’ın sınırı mı var? Onlar, orada ne yapıyor?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu defa “Rusya’nın katılımı olmadan Suriye sorununa çözüm bulmak imkansız. Sadece Rusya ile işbirliği içerisinde Suriye’deki krizi çözebiliriz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN 6 AY ARAYLA RUSYA KONUSUNDA 180 DERECE ZIT AÇIKLAMA!
 
“Rusya’nın katılımı olmadan Suriye sorununa çözüm bulmak imkansız”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ile St. Petersburg’da yapacakları görüşmelerin iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açacaklarını bildirdi.
Erdoğan’ Rus Haber ajansı İtar Tass Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman’a yaptığı açıklamada, “Bu tarihi bir ziyaret, yeni bir başlangıç olacak. Dostum Vladimir ile görüşmemiz sırasında ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağına inanıyorum. Ülkelerimizin birlikte yapacak çok şeyi var” ifadelerini kullandı. Röportajın bir kısmının yayınlandığı haberde Rusya’nın katılımının Suriye sorununun çözümü için çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, “Rusya’nın katılımı olmadan Suriye sorununa çözüm bulmak imkansız. Sadece Rusya ile işbirliği içerisinde Suriye’deki krizi çözebiliriz” dedi.
ERDOĞAN 5 ŞUBAT’TA İSE “RUSYA, SURİYE İÇERİSİNDE BİR İŞGAL HAREKETİ HALİNDE. SURİYE’YE SINIRI VAR?” DEMİŞTİ
Rusya’nın Türkiye’yi, Suriye’ye karşı askerî bir hareket hazırlığında bulunmakla suçladığının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Rusya’nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya’nın şu an Suriye sınırları içerisinde öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım. Rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı, 400 bine ulaştı.
Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir. Partus’ta deniz üssüyle, Lazkiye’de hava üssüyle, adeta Esed’e butik bir devlet kurma gayretinin içerisindedir. Çünkü Esed şu anda Suriye’de aslında bitmiştir. DAEŞ terör örgütü, diğer örgütler, Suriye’yi paylaşmış durumda. Türkiye’ye gelince, Türkiye şu anda tehdit altındandır. Bizim Suriye’ye 911 kilometre sınırımız var. Rusya’nın sınırı mı var, İran’ın sınırı mı var? Onlar, orada ne yapıyor? Söyledikleri şey şu: ‘Bizi Esed çağırdı.’ Her davete icabet edilmez. Çünkü orada devlet terörü estiren bir Esed vardır. Zalimdir, katildir. Onlara destek veren de o suça ortaktır.”