Cinnet Geçiren Erdoğan Türkiye’sinin Geldiği Son Nokta: 86 Yaşındaki Yaşlı Kadını Darbeye Teşebbüsten Gözaltına Aldılar!

Türkiye’deki 15 Temmuz darbe tiyatrosu sonrasındaki gelişmeler her geçen gün daha da akıl ve hukuk dışı olaylara neden oluyor. Darbe soruşturması kapsamında arandığı iddia edilen avukatlardan Muhammet Çakır’ın yürümekte zorlanan 86 yaşındaki yaşlı annesi Hacı Dudu Çakır, iki gündür darbe nedeniyle gözaltında.
Gözaltına alınma sebebinin, gazeteci Bülent Korucu’nun eşinin rehin tutulduğu gibi oğlu avukat Muhammet Çakır’a ulaşmak için yapıldığı tahmin ediliyor. Avukat Muhammet Çakır, yaptığı sosyal medya paylaşımında annesinin ‘Darbeye teşebbüs etme’ suçundan gözaltına alındığını duyurdu!..
cakir
Muhammet Çakır, sosyal paylaşımında, “86 YAŞINDA BİR PİRİ FANİ ANA 2 GÜNDÜR GÖZALTINDA.. 86 yaşında olan, Osmanlıca ve Kuran okuyabilen ama Latin harfleri ile Türkçe okuyamayan, Hatay’ın Altınönözü ilçesinin Altınkaya Mahallesinde (Paslıkaya Köyü) tek başına yaşayan Anacığım, Hacı Dudu Çakır, dün saat 11.00 dan bu yana “DARBEYE TEŞEBBÜS ETME SUÇUNDAN!” dolayı gözaltında nezarethanede tutulmaktadır. 86 yasındaki yürümede zorlanan yaşlı anacığımdan ne isteniyor?..” diye sordu..
Muhammet Çakır, OHAL kapsamında kapatılan yerel İrade gazetesinin de sahibiydi. 22 Temmuz’da Hatay’da çıkardığı gazete kapatılırken kendisinin de bundan bir kaç gün önce Sabiha Gökçen havaalanından yurtdışına çıkış yaptığı bildirildi.