Romen Siyasi Analist: Türkiye İşkencede Suç Üstü Yakalandı

Romen siyasi analist Cristian Pırvulescu, darbe girişimi sonrası insani hakları ihlalleri ve işkence görüntülerinin adeta canlı yayınlandığını kaydederek, uluslararası kurumlardan daha kuvvetli tepki talep etti.
Digi24 televizyon programında Türkiye’deki gelişmeleri değerlendiren Cristian Pırvulescu, Türkiye’de insan haklarının herkesin gözü önünde ihlal edildiğini söyledi. Türkiye’nin bu konuda suçüstü yakalandığını kaydeden Romen siyasi analist, NATO, AB gibi uluslararası kurumlardan beklediği tepkiyi göremediğini kaydetti. “Yoksa Türkiye NATO’nun gerçek bir müttefiki değil miydi?’’ diye soran Pırvulescu şu tespitleri yaptı: “Üzülerek ifade ediyorum ki, ABD, NATO ve AB, Türkiye’de yaşananlarla ilgili birkaç şüphe ifadesinden öte geçmedi. Yaşanan insan hakları ihlallerine karşı adeta gözlerini kapadılar. Şahsen, NATO’dan daha kararlı bir tutum beklerdim.’’

 Erdoğan’ı, Türkiye’deki karışıklığın müsebbibi olarak gösteren Romen siyasi analist, her geçen gün durumun kötüye gittiğine işaret ederek, “Bu gidişatı ancak Türk toplumu kendi durdurabilir.’’ dedi.