Başbakan Binali Yıldırım’dan Şok Açıklama: Allah’a Şükür İsraille Mutabakata Vardık

Başbakan Binali Yıldırım, dış politika ile ilgili yaptığı değerlendirmede tüm ülkeleri dost olarak gördüklerini belirterek, “Biz dostluklarımızı arttıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız. Bundan sonra Karadeniz’i, Akdeniz’i çevreleyen bütün ülkeler ile dostluklarımızı ilerleteceğiz. Allah’a şükür geldiğimiz noktada İsraille bir mutabakat sağlamış olduk.” dedi.

‘ALLAHA ŞÜKÜR İSRAİL’LE MUTABAKATA VARDIK’

Partisinin ‘siyaset akademisi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Yılardır İsrail ile gerginliklerimiz vardı. Ana sebebi; bir yardım gemisine yapılan saldırı sonrası Filistin, özellikle Gazze’de insanların dünyadan irtibatının kesilmesi, onların kaderine terk edilmesiydi. Türkiye şunu yapabilirdi; ‘Özür, tazminat, tamam; diğerlerinden bize ne?’ diyebilirdi. Demedi, demez de. Filistinlilerin iyileşmesi olmazsa olmazdı. Bu olmazsa normalleşmeyi kabul etmeyiz. Sabırla bu görüşmeler sürdürüldü. Allah’a şükür geldiğimiz noktada bir mutabakat sağlanmış oldu.”
AKP’nin Siyaset Akademisi adlı etkinliğinde yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak dış politika konularına değinen Binali Yıldırım, “Rusya konusunda biz haklıydık. Ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olamaz. Yöneticilerin birbirleri ile ilişkileri bozulabilir. Önemli olan, halk ne diyor? Halklar bu anlaşmazlığı onaylamadı. Sonunda bir aklıselim galip geldi. Her iki taraf, lider gayret gösterdi. Rus ve Türk milletinin sesine kulak verildi. Nihayet normalleşme sağlanmış oldu.” şeklinde konuştu.

SIRADA SURİYE, MISIR VAR

Başbakan Yıldırım, ‘AKP’nin komşularla sıfır sorun politikasına dönüşü’ anlamına gelecek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Komşularımız ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Irak, Suriye, Mısır ile bütün bölgedeki ülkeler ile bizim kavga etmemiz için çok neden yok. İlişkilerin ileriye taşınması için çok neden var.”

“Biz dostluklarımızı arttıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız. Yeni dönemde bu kutlu yürüyüşte en önemli dış politika hedefimiz budur. İçeride de dostluklarımızı arttıracağız. Zaman kaybettiren, anlamsız boş konuşmalardan uzak duracağız. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan anlayışımızı sürdüreceğiz. Biz bütün ülkeleri dost olarak görüyoruz. Bundan sonra Karadeniz’i, Akdeniz’i çevreleyen bütün ülkeler ile dostluklarımızı ilerleteceğiz. Anlaşmazlıklarımızı asgari düzeye indireceğiz.”