Pokemon Go Çılgınlığı Dünyayı Sarıyor

Pokemon GO, meşhur çizgi dizinin akıllı telefonlar için üretilmiş versiyonu. Henüz birkaç ülkede Apple Store’da ama şimdiden bir çılgınlığa dönüştü. Sokakta insanlar, Pokemon arıyor.
Bir kuşağın çocukluğunda hayli önemli yeri olan Pokemon çizgi dizisinin yapımcıları, akıllı telefonlar için Pokemon GO oyununu piyasaya çıkardı ve oyun ilk haftasında Apple’da zirveye oturdu. Yatırımcılar Japon markası Pokemon’un mobil oyun pazarına geçişinin büyük bir iş başarısı olduğunu gördüklerini söylerken, şirketin hisseleri de bir haftada yüzde 9 oranında artış sağladı.
Çarşamba günü ABD’de bedava olarak indirilmeye başlanan Pokemon GO oyunu, kısa sürede en fazla indirilen uygulama oldu. Hafta içinde Avustralya ve Yeni Zelanda’da da kullanıcılara sunulan oyunun, orada da bir süre sonra zirveye tırmanacağı belirtiliyor. Bu hafta oyun Japonya’da da hizmete girecek.
Oyunun, kullanıcıların yaşadığı bölgelerdeki haritalar yardımıyla oynayanları şehirlerindeki farklı noktalara Pokemon yakalamaya sevke etmesi, ABD şehirlerinde ilginç görüntülere de yol açtı. Elinde telefonla belirli yerlerde kümelenen Pokemon oyuncuları, sosyal medyada gündem oldu.
Daha fazla mobil oyun

Ayrıca, yapımcı şirket Nintendo, oyunun bedava indirilmeye devam edeceğini ancak uygulama içinde ödeme seçenekleri olacağını açıkladı. Bu ödeme seçeneklerinin şimdiden beklentilerin çok üzerinde gelir getirdiği de belirtildi.
Nintendo bu yıl dört farklı mobil oyunu daha piyasaya sürecek. Ayrıca şirket yeni oyun konsolunu da Mart 2017’de piyasaya sürecek. Şirketin elinde çok büyük paralar getirecek ve bütün dünyada bilinen markalar olduğu ancak bunun yeterince kullanılmadığı finans analizcileri tarafından dillendiriliyordu.