Türk Futbolunun Efsane Ismi Hayatını Kaybetti

Galatasaray ve Milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren hayatını kaybetti. Şeren 84 yaşındaydı.

Galatasaray’ın altyapısında 1947 yılında futbol kariyerine başlayan ve profesyonel futbolculuk döneminde kulüp bazında sadece Galatasaray’da forma giyen, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da efsane kalecisi Turgay Şeren bugün vefat etti. 84 yaşında hayatını kaybeden Turgay Şeren’e, 1951’de Berlin’de oynanan Batı Almanya-Türkiye karşılaşmasında yaptığı kurtarışlar nedeniyle “Berlin Panteri” lakabı verilmişti.
CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ
Hayatını kaybeden Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın efsane kalecisi Turgay Şeren, 9 Temmuz Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.
Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, Turgay Şeren için düzenlenecek cenaze töreni ile ilgili, “Bugün aramızdan ayrılan Galatasaray Efsanesi Turgay Şeren için 9 Temmuz Cumartesi günü saat 13:30’da Florya’daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve 15:00’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Arena Batı Lounge bölümünde anma töreni düzenlenecektir. Şeren’in cenazesi aynı gün Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir” ifadesi kullanıldı.

KULÜPLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

GALATASARAY
Galatasaray Kulübü, 84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı mesajı yayımladı.
Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, “Galatasaray’ımızın ve Milli Takımımızın unutulmaz kalecisi ve kaptanı Turgay Şeren bu sabah saatlerinde 84 yaşında İstanbul’da vefat etmiştir. Futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray’da geçiren Turgay Şeren 1951’de Berlin’de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışları nedeniyle “Berlin Panteri” lakabı almıştı. Galatasaray ve Türk Spor Ailesi’ne başsağlığı dileriz” ifadesi kullanıldı.
FENERBAHÇE
Fenerbahçe Kulübü, 84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı mesajı yayımladı.
Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, “Türk sporunun efsane isimlerinden, bir döneme damgasını vurmuş, tüm sporseverlerin sevgisini ve saygısını kazanmış ‘Berlin Panteri’ lakaplı Sayın Turgay Şeren’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Unutulmaz kaleci merhum Turgay Şeren’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine, Galatasaray Spor Kulübü’ne ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadesi kullanıldı.
BEŞİKTAŞ
Beşiktaş Kulübü, 84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı mesajı yayımladı.
Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı:
“1951’de Berlin’de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışlarıyla bütün sporseverlerin hafızasında ‘Berlin Panteri’ lakabını almış, sahip olduğu spor ahlakıyla tüm futbolseverlerin sevgisini, saygısını kazanmış, Türk futbolunun efsane isimlerinden Turgay Şeren’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milli takımımız ve Galatasaray’ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz.”