‘O Yasa Çıktığı Anda, Yargı Bitmiştir’

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, yüksek yargıyı siyasi iktidara bağlayacak yasal düzenlemeye tepkisini, “Olacak iş değil!” sözleriyle gösterdi.
Yeni Hayat’a konuşan Sami Selçuk, “Bir grup adamı temizleme kisvesi altında böyle bir düzenleme yapılması çok yanlış. Ben hâkimin yargılama yaparken ki tutumuna bakarım. Adam Atatürkçü mü, cemaatçi mi beni ilgilendirmez. Adam adil yargılama yapıyorsa ekmeği ile niye oynuyorsunuz. Ayrıca bu iş, HSYK’nın işidir, yasamanın değil. Bazı objektif ölçütleri olmalıdır. Bir çırpıda sizin Yargıtay üyeliğinizi sıfırlıyorlar. Bu olacak iş değil! Böyle bir alışkanlık sürerse hiçbir Yargıtay üyesi kendini bağımsız hissedemez. Bu çıktığı andan itibaren yargı bitmiştir.” ifadelerini kullandı.
Sami Selçuk, “Yargıda paralel yapılanma ile karşılaştınız mı?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: “Ben öyle safsatalara inanmam. Bana somut kanıt getirecekler. Nitekim Yargıtay bunun üzerine eğildi; hiçbir şey çıkmadı. Çok ayıp şeyler bunlar. Bir Yargıtay üyesine böyle yakıştırmalarda bulunursanız, sonuç almanız gerekir. Almıyorsanız, bu çok çirkin bir şeydir. Bunu kabul etmek mümkün değil.”
ESAT ÖZEN ANKARA