İktidarın IŞİD’e Destek Delilleri Ortada, AKP Suskun

Türkiye’den Suriye’ye bin 800 IŞİD militanının taşındığını söyleyen CHP’li Eren Erdem, IŞİD’in aleni bir şekilde propaganda yaptığını ve AKP iktidarının buna göz yumduğunu savundu. Belgelerle konuşan Erdem, “Bunu ispatlayamazsam şerefsizim.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırının ardından IŞİD’in Türkiye yapılanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Önceki gece TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye gelen Erdem, Türkiye’de IŞİD’le alakalı 14 ayrı soruşturma yürütüldüğünü belirtti.
Önceki gün yayınlanan Ankara Gar saldırısının iddianamesini hatırlatan Erdem, “Saldırının baş şüphelisi İlhami Balı’nın tamamında gizli ibaresi bulunan şu belgelerde, 2011 yılı itibariyle, Türkiye’den Suriye’ye 1800 tane militan taşıdığı bu militanları üçerli dörderli gruplar halinde götürdüğü anlatılıyor. Konuşma tutanaklarında İlhami Balı, ‘Ben bir adres söyleyeceğim, sizi oradan araba alacak’ diyor, adres veriyor, ertesi gün araba gidiyor, onları alıyor ve militanlar Suriye’ye gidiyor. Hani nerede emniyet? Antep’te IŞİD’e katılmak isteyenlere ‘Şu otelde kal, biz seni göndereceğiz’ deniyor. Arayan kişi oraya gidip o otelde kalıyor ertesi gün arabaya binip Suriye’ye gidiyor.” ifadelerini kullandı.
Eren Erdem, IŞİD’in aleni bir şekilde propaganda yaptığını ve AKP iktidarının buna göz yumduğunu savundu: “IŞİD dergi üzerinden örgütleniyor, kitabevi dergileri hücrelere gönderiyor, devletin haberi var. Bu derginin basıldığı matbaa dahil hiçbir operasyon yapılmıyor. Diğer taraftan Ankara saldırısının baş sorumlusu İ. B. ‘Beni bulmak isteyen buraya gelir’ diyor. IŞİD’i araştırma komisyonu kurun, eğer göz yumulduğunu ispatlayamazsam şerefsiz, namussuzum. On binlerce sayfa belge var.”
Gazeteciler tutuklu, IŞİD’liler serbest
Eren Erdem, geçtiğimiz aylarda serbest bırakılan Ebu Hanzala’yı da hatırlattı: “Bu şahsın adı 3 ayrı soruşturmada geçiyor: Afganistan’da El Kaide yapılanması dosyasında adı var, Türkiye’de militan yetiştirdiği iddiası var, Suriye’de merkez kamp dedikleri Rakka’ya Türkiye’den militan göndermiş. Evinde yapılan aramalarda silah, mühimmat ve patlamaya hazır halde tutulan bir araba var ve bu kişi serbest. Ama akademisyenler, öğrenciler, gazeteciler cezaevinde. Soruyorum; bu düzenin adı nedir?”
Kürsüde bazı belgeler gösteren Erdem, IŞİD militanlarının Türkiye’de tedavi edildiğini anlattı: “Bu belgeler, Suriye’de yaralanan teröristlerin tedavi ettirildikten sonra kendi hastaları için oluşturduğu veritabanının arayüzü. Antep’teki tedavi üssünde yapmışlar. Bu belgede bir militan ağır yaralanmadan dolayı gelmiş, tedavi olmuş ve emniyet tüm bunları takip etmiş. Belge var, doküman var. Niçin bir tahkikat yürütülmüyor?”
ANKARA YENİ HAYAT