İngiltere’de AB Yanlıları Tekrar Öne Geçti

Önümüzdeki Perşembe günü yapılacak AB referandumu öncesi kalmak (in) ve terk etmek (leave) yanlıları kampanyalarını hızlandırdı.

İngiltere’de perşembe günü yapılacak “AB üyeliğinden çıkış” referandumu öncesinde açıklanan son anketler, Birlik’te kalmak isteyenlerin çıkmak isteyenleri yeniden burun farkıyla geride bıraktığını gösterdi.
YouGov firmasının Sunday Times gazetesi için hazırladığı anket çalışmasına göre, AB’de kalmak isteyenler geçen haftaya göre toparlanarak çıkmak isteyenlerin önüne geçti. Perşembe ve cuma günü yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan oranlar ise yüzde 43’e karşı 44 olarak açıklandı.
Cameron: AB bizim için varoluş meselesi
AB yanlısı İşçi Partili milletvekili Jo Cox’un öldürülmesi üzerine seçim kampanyasına verilen üç günlük aranın ardından taraflar yeniden eski pozisyonlarına döndü.
AB’de kalma yanlısı cenahın başını çeken İngiltere Başbakanı David Cameron, seçmenlere oy kullanırken üyelikten çıkmanın ekonomik sonuçlarını dikkate almaları çağrısında bulundu. Cameron, Sunday Telegraph gazetesinde halka hitaben yazdığı yazıda oylamanın ülke için ‘varoluşla ilgili bir tercih’ olacağını öne sürdü.
Brexit (ülkenin AB’yi terk etmesi) kampanyasının başını çeken isimlerden biri olan Adalet Bakanı Michael Gove ise aynı gazeteye verdiği röportajında referandum sonucunun ülke ekonomisinin geleceği konusundaki rolünün abartıldığını savundu.
Merkel’den İngilizlere ‘ekonomi’ uyarısı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda iç pazarla sağlanan imkânlar ve refahı oluşturan avantajlardan faydalanamayacağını söyledi. “İngiltere’nin AB’nin bir parçası olarak kalmasını istiyoruz.” diyen Merkel, Londra’nın AB üyeliğinden ayrılmasının kendisini üçüncü ülke statüsüne düşüreceğini kaydetti. Merkel, “Bunun bir fayda getireceğini ise düşünemiyorum.” dedi.
YENİ HAYAT DÜNYA