Romanya’da Eski Cumhurbaşkanının Kardeşi 4 Yıla Mahkum Oldu

Romanya eski cumhurbaşkanı Traian Basescu’nun kardeşi, ‘nüfuz ticareti’ suçundan dört  yıl hüküm giydi. Kararın ardından öğle saatlerinde polise teslim olan Mircea Basescu, Poarta Alba cezaevine nakledilecek.
Romanya yargısı, ülkenin çok konuşulan davalarından birini daha karara bağladı. 2004-2014 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevi yapmış olan Traian Basescu’nun kardeşi, ‘nüfuz ticareti’ suçlamasıyla dört yıl hapis cezası aldı. Köstence Temyiz Mahkemesi, Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) savcılarının 7 yıl mahkumiyet talebini uygun bulmadı ve 4 yıl olarak nihai karara bağladı. Mahkeme, 800 leylik yargılama masraflarını da Basescu’nun ödemesine hükmetti.
Mircea Basescu, bir mafya liderini hapisten çıkarmak için 250 bin euro rüşvet almak suçlamasıyla 21 Haziran 2014’te göz altına alınmıştı. Mircea Basescu, 5 ay tutukluluktan sonra serbest kalmıştı.
Eski Cumhurbaşkanı: Yorum yok
Bu sabah açıklanan hükmü değerlendiren Mircea Basescu, ‘’adaletsiz’’ demekle yetindi. Eski cumhurbaşkanı kardeşi ise yorum yapmaktan kaçındı. Sosyal medya hesabından düşüncelerini paylaşan Traian Basescu, ‘’Benim ne düşündüğümün önemi yok. Karar kesin. Bir yorumda bulunmayacağım.’’ ifadelerini kullandı.
Öğle saatlerinde polise teslim olan 63 yaşındaki Mircea Basescu, Poarta Alba cezaevine nakledilecek. Buradaki 21 günlük karantina süresinin sonunda, Basescu’nun kapalı mı yarı açık mı cezaevinde kalacağına karar verilecek.
basecu