Hükümet Kör, Devlet Sağır..

Aziz İstegün Midyat 
Midyat Emniyet binasına yönelik saldırıda muhtemel bir faciayı, nöbet kulübesindeki kadın polislerin önlediği ortaya çıktı. Saldırıda şehit düşen Şerife Özden Sütçü’nün, 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.
polis-
Mardin’in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kadın polis ve 3 sivil şehit oldu, 51 kişi de yaralandı. PKK’lı teröristin beton bariyerlere rağmen bomba yüklü minibüsle emniyet müdürlüğü lojmanlarının bulunduğu bahçeye girmeye çalıştığı, ancak nöbet kulübesindeki kadın polislerin ateş açması üzerine aracı infilak ettirdiği belirtildi.
Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına saat 11.15’te terör örgütü tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Emniyet lojmanlarının bulunduğu bahçeye girmeye çalışan araç patlatıldı. Emniyet binası ve polis lojmanı adeta harabeye döndü. Etraftaki araçların alev almasıyla büyük bir yangın çıktı. Çevredeki ev ve iş yerlerinde de büyük hasar oluştu. Olay yerine itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.
kroki500 kilo bombayla saldırdı

Binanın önünde terörist saldırılara karşı bariyerler olduğu, yaklaşık 500 kilogram bomba yüklü olduğu tahmin edilen aracın bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı öğrenildi. Girişteki kulübede nöbet tutan 2 kadın polisin, canları pahasına teröristlere müdahale ettiği öğrenildi. Bomba yüklü aracın bahçeye giremeden patlaması sayesinde daha büyük bir facianın önlendiği kaydedildi. Saldırıda 2 kadın polis şehit oldu, 3 vatandaş da hayatını kaybetti. Şehit polislerden Şerife Özden Sütçü’nün 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit polisin, daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün koruması olarak görev yaptığı belirtildi. Bir diğer şehit Nefise Özsoy’un ise 4 yaşındaki çocuğu olduğu kaydedildi.
Patlamanın etkisiyle çevredeki çok sayıda binada hasar oluştu. Birçok işyeri ve evin camları kırılırken, araçlar büyük zarar gördü. Kilometrelerce uzaktan bile duyulan patlamanın ardından Midyat Belediyesi vatandaşların kan vermesi için hoparlörle anons yaptı. Çok sayıda vatandaş Midyat Devlet Hastanesi’ne akın ederek hem yaralılar hakkında bilgi aldı hem de kan verdi.
Muş’taki minibüse 1 ton bomba yüklemişler
Muş’taki İstasyon Caddesi’nde Vali Konağı yakınlarında önceki gün ele geçirilen bomba yüklü minibüste yaklaşık 1 ton ağırlığında birbirine bağlanmış 5 bidon ve 2 büyük mutfak tüpü bulunduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre ekipler, merkez Sunay Mahallesi, İstasyon Caddesi üzerindeki bir minibüsü durumundan şüphelenerek incelemeye aldı. İncelemede aracın kapalı kasa kısmında kartonların bulunduğu ve kartonların arkasında bidonlar olduğu tespit edildi. Çevrede güvenlik önlemlerinin alınması ardından detaylı inceleme amacıyla bomba imha uzmanları gönderildi. Muş Valiliği, yapılan çalışmalar sonunda minibüste yaklaşık 1 ton ağırlığında birbirine bağlanmış 5 bidon, 2 büyük mutfak tüpü bomba düzeneği, tespit edildiğini açıkladı.