Alman Parlamentosu, Alman Milletvekillerine Yönelik Tehditleri Kınadı

Almanya Parlamentosu Başkanı, 1915’te Ermenilerin Osmanlı güçleri tarafından öldürülmesini soykırım olarak tanıyan yasanın kabul edilmesinin ardından Türk asıllı Alman milletvekillerine yönelik tehditleri kınadı.
Ankara, Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermenilerin öldürülmesi olayının “soykırım” olduğu iddialarını reddediyor.
Yasanın kabul edilmesinin ardından Türk asıllı Alman milletvekillerine yönelik ölüm tehditleri ve sözlü saldırılar gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yasanın lehinde oy kullanan Türk asıllı Alman milletvkillerinin kanlarının laboratuar testinden geçirilmesi gerektiğini belirtmişti.
Parlamentoyu bugün açan Norbert Lammert alkışlar eşliğinde, “Milletvekillerine şahsi olarak tehditte bulunan herkes bilmelidir ki bütün parlamentoya saldırıyorlar.” dedi.
Lammert, parlamento üyelerine yönelik tehditlerin üst düzey siyasetçiler tarafından desteklenmesinden dolayı şoka uğradığını söyleyerek, parlamentonun gerekli cevabı vereceğini belirtti.
Lammert, “21. Yüzyıl’da demokratik olarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının, Alman Bundestag’a demokratik olarak seçilmiş milletvekillerine yönelik eleştirilerini, Türk asıllarına dair şüphelere bağlamasının ve kanlarını bozuk olarak tanımlamasının mümkün olduğunu düşünmezdim” dedi.
Erdoğan, göçmen krizinin çözümü konusunda Merkel için kritik bir müttefik konumunda bulunuyor.
Geçtiğimiz hafta yapılan oylama Türkiye’de tepki yaratırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bugün yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki dostluğu da tehdit ettiğini söyledi, fakat detay vermedi.
Merkel, Türkiye’nin tepkisini “akıl almaz” diye yorumlarken, Almanya üst düzey bir Türk diplomatı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak Türkiye’nin tepkisini konuştu.