İyilik Hareketi Dünyaya Yayılıyor

Dünyada onlarca yardım derneğine ilham veren Kimse Yok Mu’nun başlattığı İyilik Hareketi, Avrupa’da yeni bir oluşumun filizlenmesine vesile oldu. Brüksel’de kurulan KYM International, mülteciler, yetim çocuklar, sağlık ve daha birçok alanda projeler üretecek.
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada sayısız sivil toplum kuruluşunun oluşumuna ön ayak oldu. Derneğin çalışmalarından ilham alan yardımseverler, kendi ülkelerinde de insani yardım ve kalkınma alanlarında projeler geliştirmek için Kimse Yok Mu modelini uygulamaya başladı. Bugüne kadar onlarca dernek bizzat Kimse Yok Mu Derneği’ne kurumsal destek ve partnerlik başvurusunda bulunarak, derneğin başlatmış olduğu İyilik Hareketi’nin dünyaya yayılmasına vesile oldu. Önceki akşam sosyal medyadan lansman kampanyası düzenleyen Brüksel merkezli uluslararası insani yardım ve kalkınma derneği KYM International, bu iyilik hareketinin son halkası.
Sahra Okulları projesini birlikte yürütecekler
KYM International’ı diğer örneklerinden ayıran önemli özellikleri var. Birincisi isminde KYM kısaltmasını kullanarak Kimse Yok Mu’ya açık bir atıfta bulunması. İkincisi ise siyasi baskılardan dolayı Kimse Yok Mu genel başkanlığından istifa etmek durumunda kalan İsmail Cingöz’ün de derneğin kurucuları arasında yer alması. KYM International’ın bir diğer hususiyeti ise Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerinin uluslararası arenada tanıtım misyonunu da üstlenmesi. İki kurum arasında bu amaçla imzalanmış bir genel işbirliği protokolü de mevcut. Bunun yanı sıra, KYM Sahra Okulları gibi projeleri de birlikte yürütüyorlar.
‘İnce eleyip sık dokuyoruz’
KYM International önceki gece başlattığı kampanya ile faaliyetlerini tanıtarak, hayırseverleri projelerine bağış yapmaya davet etti. Kuruluşun, Mülteciler, Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar, Sağlık, Katarakt, Temiz Su, Eğitim, Sahra Okulları, Tarım ve İnsani Yardım projeleri mevcut. Derneğin başkanlığını, Belçika’da bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmış Elif Alduman üstleniyor. Yönetim Kurulu ise ağırlıklı olarak Avrupa’da doğup eğitimini orada tamamlamış kadrolardan oluşuyor. Alduman, hayatın bütün alanlarına dokunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “İyilik yolunda yeni bir rayiha olan derneğimizin, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa ona el uzatmak, derneğimizin başlıca misyonlarından biridir. Projeleri, yatırım yapılacak bölgeleri ve ihtiyaç sahiplerini belirlerken ince eleyip sık dokuyoruz. Çalışmalarımızla küresel huzura katkı sağlamayı umuyoruz. Dünyadaki ihtiyaç hali ortadan kalkıncaya kadar iyilik yolunda yol almaya gayret göstereceğiz.”
‘Yarınlar adına heyecan ve umut verici’
Kimse Yok Derneği Eski Genel Başkanı İsmail Cingöz ise “Bugüne kadar çeşitli ülkelerdeki yardımseverler bir araya gelerek Kimse Yok Mu’yu modellemek için çalıştı. Çalışmalar öyle güzel meyveler verdi ve bu güzel insanlar tüm dünyada onlarca yardım derneğinin kuruluşuna ön ayak oldular. Kuruluşunu tüm dünyaya ilan eden KYM International yarınlar adına ayrı bir heyecan ve umut vesilesi oldu.”  Yeni Hayat Toplum


Dünyanın her yerinden bağış yapılabiliyor
KYM International, sosyal medyadan hayırseverlere çağrıda bulunarak, online bağış sayfası aracılığıyla bütün dünyadan bağışları kabul ettiği bilgisini paylaştı. https://kym.ngo/donation adresinden ulaşılabilen online bağış sayfasında tek seferlik veya aylık ödeme planıyla Euro, Dolar, Türk Lirası veya Pound bazında bağış yapılabiliyor. Kullanıcı dostu bir arayüzle karşımıza çıkan sayfada bağış yapmak istediğiniz projeyi seçme hakkınız da bulunuyor. Dernek hakkında daha detaylı bilgi için İngilizce ve Fransızca yayın yapan www.kym.ngo sitesini ziyaret edebilirsiniz.