Dinamo Bükreş-Viitorul Constanta Maçında Patrick Ekeng Kalp Krizinden Öldü

Sahada kalp krizi geçiren Dinamo Bükreş’in Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng, tüm medehalelere rağmen hayatını kaybetti.Oyunda sadece 6 dakika kalabilen 26 yaşındaki oyuncu, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Doktor, futbolcunun acil müdahale yapılmadan hastaneye getirildiğini açıkladı.
 
Futbol severler bir kez daha naklen yayında ölümle sarsıldı.Dinamo Bükreş’le Hagi’nin takımı Viitorul arasında oynanan Romanya Ligi play off maçında, 65. dakikada oyuna dahil olan Kamerunlu Patrick Ekeng, 6 dakika sonra birden yere yığıldı. Takım arkadaşlarının uyarısıyla sahaya ambülans geldi. Bu sırada seyircilerden yoğun bir uğultu duyuldu. Sahanın 50 metre ötesindeki acil hastanesine kaldırılan 26 yaşındaki futbolcu, kurtarılamadı. Futbolcunun ölümünü Floreasca Acil hastanesi nöbetçi doktoru açıkladı.
 
İHMAL VE EKSİK DONANIM
Ekeng’i hayata döndürmek için 1 saat 10 dakika kalp masajı yaptıklarını kaydeden Cristian Pandrea, ‘’Sahada ilk müdahale yapılmadan bize getirildi. Maalesef kurtaramadık’ açıklamasında bulundu. Hastane önünde toplanan Dinamo Bükreş taraftarları sağlık görevlilerine ateş püskürdü. Bir seyirci tepkisini ‘Ambülans doktorsuz geldi. Doktorlar tribünde çekirdek çitliyordu.’ sözleriyle dile getirirken, spor otoriteleri sahada bilinçsizce müdahale edildiğine vurgu yapıyor. Sahaya giren ambülansın tam donanımlı olmadığı ve oyuncuya elektroşok uygulanmadığı eleştirileri yapılıyor.
 
HASTANE ÖNÜNDE ANMA
Hastane önünde toplanan taraftarlar gözyaşlarını tutamazken, bazı taraftarlar sinir krizleri geçirdi. Taraftarlar hastane korkuluklarına Dinamo Bükreş forması ve atkıları astı, birçok taraftar mum yaktı.
 
Patrick Ekeng kimdir?
1990 doğumlu Kamerun vatandaşı orta saha oyuncusu, İspanya ekibi Cordoba CF’den ocak ayında transfer edildi. Dinamo Bükreş forması altında 11 maç oynayan Ekeng, takımı adına bir gol kaydetti.