Halk Kime Inanacağını Şaşırdı!

IŞİD’in 17 kişinin hayatını kaybettiği Kilis’e yönelik roketli saldırıları için devletin zirvesinden iki farklı açıklama geldi. Dün, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “yanlışlıkla geliyor olabilir” dediği saldırı için, bugün Başbakan Davutoğlu, “Kilis’e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır.” dedi. Bu çelişki, ‘Kime inanıp, güveneceğiz ? ‘ tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Davutoğlu: Kilis’e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kilis'e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, konuşmasında Kilis’e atılan bombalar konusuna değinerek ‘Kilis’e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır. Gerekli cevap anında verilecek gerekli adımlar yerinde atılacaktır ama birilerinin tuzağına düşmeyeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

“KİLİS’E YAPILAN SALDIRILAR KİRLİ BİR PLANIN PARÇASIDIR”

Terörle mücadelenin gerektirdiği her türlü tedbiri alıyor operasyonları tek tek yapıyoruz. Türkiye terörden tamamen kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek.  Taşeron örgütler Türkiye’nin iç çekişmelerile gücünü kaybetmesini ve bölgenin yeniden şekillenmesinde söz sahibi olmamasını istiyor. Kilis’e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır. Gerekli cevap anında verilecek gerekli adımlar yerinde atılacaktır ama birilerinin tuzağına düşmeyeceğiz. İlave askeri tedbirler alınacak ve sınır bölgesindeki askeri varlığımız arttırılacak.
KİLİS HALKINA MÜJDELER…

Bakanlar Kurulumuzda alınacak tedbirleri bir kez daha görüştük. Öncelikle ilave askeri tedbirler alınacak. Genelkurmay Başkanımız da katıldı zirvemize ve askeri tedbirlerin alınması için gerekli hazırlıklar yapıldı. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafı destekeleyeceğiz. 5 milyon ve ilave 5 milyon ödeme yapılacak. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere Kilisli kardeşlerimizin yanında olacak. Sağlık alanında ilave tedbirler alıyoruz. İlave sağlık personeli gönderilecek Kilis’e.

Kalın: İŞİD Kilis’e roketleri yanlışlıkla atılmış olabilir

Kalın: İŞİD Kilis'e roketleri yanlışlıkla atılmış olabilirCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında, Kilis’e Katyuşa mermilerinin bilinçli olarak atıldığı konusunda bir istihbaratın olup olmadığı sorusunu yanıtlayarak,”Bunun bilinçli olarak yapıldığı, yapılmadığı konusunda bize ulaşan bir bilgi yok. Suriye tarafında kaotik bir savaş ortamı var. Bunun bir kısmı yanlışlıkla geliyor olabilir, bir kısmı kasıtlı atılmış olabilir. Son tahlilde karşımızda bizim de mücadele ettiğimiz bir terör örgütü var. Biz mücadeleyi yoğunlaştırdıkça tabi ki DAİŞ ve benzeri terör örgütleri de Türkiye’ye karşı daha farklı eylemlere girişebilirler. Ama bu bizim mücadele azmimizi hiçbir zaman ortadan kaldırmayacaktır” dedi.