Botoşani’deki Caddelere Konulan Sosyal Yardım Buzdolapları ile Fakirlere Sağlıklı Gıda Yardımı Yapılıyor

Romanya’nın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Botoşani ilinde ilginç bir sosyal yardım kampanyası başlatıldı. Fakir ve ihtiyaç sahiplerine sağlıklı gıda yardımı yapmayı hedefleyen kampanyası çerçevesinde başlatılan ‘Sosyal Yardım buzdolabı – Frigidere sociale’ dolapları bazı caddelerin köşe başlarında yerini almaya başladı. Şimdilik şehrin hareketli 5 noktasına konulan “Sosyal yardım buzdolaplarına bağışlanan gıda ürünleri ihtiyaç sahiplerinin istifadesine sunuluyor.
happy (4)
Düzenledikleri yardım etkinliği hakkında bilgi veren kampanya organizatörlerinden Asociatia happy isimli kuruluş yetkilisi Tudose Ivan Cezar, destek olmak isteyenlerle ilgili kurallarının çok basit olduğunu belirterek, “Sosyal dolap kuralımız şu: Bağışlanan gıda ürünleri bozulmamış olacak ve tarihi geçmemiş olması gerekiyor.”
Birkaç ay önce Botoşani’nin en hareketli 5 noktasında başlattıkları ‘sosyal yardım’ kampanyası ile yardımseverlerle-ihtiyaç sahiplerinin birbirini görmeden yardım alış-verişi yapılmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Cezar, “Buzdolaplarımız büyük ilgi görüyor. Zaten içlerinde çok fazla gıda kalmaması da kampanyanın hedefine ulaştığını gösteriyor. Dolaplarımız, 24 saat çalışır vaziyette ve elektrik sistemine bağlı aktif durumda. Hayırseverler gıdalarını bırakıyor, ihtiyaç sahipleri de alıyor.”
646x404