Kilis Savaş Alanı Gibi: Beşinci Kez Roket Mermileri Düştü; Bir Ölü, Yedi Yaralı

Kilis’in merkezine Suriye tarafından bu sabah da roket mermileri düştü. Yaralanan sekiz kişi arasında bulunan 42 yaşındaki belediye işçisi Mehmet Emin Onarıcı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Dün akşam saatlerinde beş Katyuşa roketatar mermisinin düşmesi sonucu 12 kişinin yaralandığı Kilis’e, sabah saat 09.40’da iki roket mermisi daha düştü.
İki roket mermisinden biri boş araziye düşerken, diğeri ise İbni Sina Caddesi’ndeki dört katlı bir pansiyonun birinci katına isabet etti. Binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi. Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise yaralı sayısını sekiz olarak verirken, yaralı yedi kişinin tedavisine ise devam ediliyor.
Son olarak 7 Nisan tarihinde Suriye’den atılan iki katyuşa füzesinin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu iki kişi yaralanmıştı.
Geçen ay da Suriye’den ateşlenen roket mermisi, Kilis’teki jandarma lojmanlarının bahçesine düşmüştü. Başka bir merminin düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.
Şehre Suriye tarafından atılan ilk roket mermisi ise bir okulun bahçesine dönmüş, bir okul görevlisi ve bir çocuk hayatını kaybetmişti.
Dün akşam ve bu sabahkilerle birlikte, Kilis’e beşinci kez roket ‘düşmüş’ oldu.