Kayyım’a Şok İhtarname: Zaman Markasını Kullanamazsın

Anayasaya’ya aykırı bir şekilde Sulh Ceza Hakimi’nin kararıyla el konulan Feza Gazetecilik’e atanan kayyımlara bir ihtarname de ZAMAN başta olmak üzere Feza bünyesindeki markaların sahibi Belçikalı şirketten geldi.
Feza Gazetecilik A.Ş.’nin kullandığı Zaman, Today’s Zaman, Akiyon markaların sahibi DINAMIQUE BVBA isimli şirketin, avukatlar ve noter aracılığıyla kayyımları uyardığı öğrenildi. Belçikalı şirketin, kendisine ait marka ve logoların, kira sözleşmesine uygun faaliyet gösterip göstermediğini denetleme hakkına sahip olduğunun hatırlatıldığı ihtarnamede, markaların Türkiye’de kira karşılığı kullanıldığı, dolayısıyla marka, logo ve sanal ortamdaki yayınların kira sözleşmesinde yazılı kurallar çerçevesinde olabileceği hatırlatıdı.

‘ZAMAN MARKASINI DERHAL ASKIYA ALIN’

DINAMIQUE BVBA avukatları, sözleşmedeki ilgili maddelerin ihlal edildiğinin saptandığının vurgulandığı ihtarname ile Feza Gazetecilik’in ZAMAN markasını kullanmaktan derhal vazgeçmesini istedi.
Yazılı hükümlerin ihlali durumunda Feza Gazetecilik A.Ş.’nin karşı karşıya kalacağı tazminat ve cezai sorumlulukların vurgulandığı ihtarnamede, resmi sözleşmede tarafların imzaladığı şekliyle fikri mülkiyet ile ilgili EEX düzenlemesinin 23. maddesi ve Benelux anlaşmasının 4.6’cı maddesi uyarınca Belçika Krallığı Ticaret Mahkemelerinin yetkili mahkeme olarak tayin edidiği hatırlatıldı. Marka kullanılmasına devam edilmesi durumunda Belçika Krallığı Mahkekeleri’nde gerekli girişimlerde bulunulacağı bildirildi. 
SÖZLEŞMEYE AYKIRILIK TESPİT ETTİK
Feza Gazeyecilik’e atanan kayyımlar Tahsin Kaplan, Metin İlhan ve Sezai Şengönül’e iletilen ihtarnamede, markalar kullanılarak sunulan tüm haber ve fotoğrafların Belçikalı şirketin görebileceği bir platforma konulması, sanal ortamdaki yayınların sözleşmede belirlenen formatta yapılması gerektiğinin altı çizildi.