Gyv: Suçlarını Hizmet’e Atarak Aklanmaya Çalışıyorlar

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Hizmet Hareketi ile PKK terör örgütü arasında ilişki olduğuna dair kirli kumpas ve başlatılan iftira kampanyasıyla ilgili kamuoyuna açıklamada bulundu.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan kamoyuna yapılan açıklama şu şekilde; Son günlerde Hizmet Hareketi ile PKK Terör Örgütü arasında ilişki olduğuna dair haberlerle kamuoyunu aldatmayı hedef alan yeni bir iftira kampanyasına şahit olmaktayız.

Tekrar belirtmek istiyoruz ki, Hizmet Hareketi şiddeti hiçbir zaman bir hak arama yolu olarak görmemiş ve her zaman terörün karşısında yer almıştır.
Çok değil, birkaç yıl önce ülkemizin 40 yıldır kanayan yarası olan terörü çözme vaadiyle “Çözüm Süreci” dedikleri muammayı dayatanlar o günlerde Hizmet Hareketini “Kürt düşmanı” olmakla suçluyorlardı. Söz konusu süreçle ilgili en küçük saydamlık talebine, özgün katkıya veya sorgulamaya tahammülü olmayan bu çevrelerin, işler çıkmaza girince bu sefer de Hizmet Hareketini PKK ile yan yana getirme çabası içerisine girdikleri görülüyor.
Bugün Hizmet’in tam tersi ithamlara muhatap olması karşısında soruyoruz: Acaba idari zaaflarından ötürü yüzlerce güvenlik görevlisinin şehit olmasına, sivillerin ölmesine ve yerinden edilmesine, tarihi mirasımızın yerle bir olmasına ve anaların ağlamasına neden olanlar, toplumda biriken öfkeyi Hizmet camiasına yıkarak kendilerini aklamaya mı çalışmaktadır?
Fedakâr güvenlik görevlilerini hayattayken “paralel” töhmeti altında işini yapamaz hale getiren, cenazelerinde ise ön safı ve hamaseti kimseye bırakmayan siyasetçi profili adeta insanımızın aklıyla alay etmektedir.
Her geçen gün daha endişe verici hale gelen şiddetin, toplumumuzun kardeşlik bağlarını daha fazla zedelemeden sona ermesi en acil dileğimizdir. Bu konuda tüm yetki, kaynak, sorumluluk ve vebal hükümetindir.