Sahte Seçmenle Baskın Seçim

Vatandaşların kimlik bilgilerinin sızdırılması sonrasında seçmen listeleri muhalefete verilmeyecek. Suriyelilere oy kullandırılması ve sanal seçmen hilelerine dikkat çeken muhalefete göre amaç referandum ya da baskın seçim.
AK Parti hükümeti, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasının faturasını muhalefet partilerine kesti. Hükümet, devlet kurumlarından her türlü bilgiyi alacak.
SANAL SEÇMEN YAZILACAK
Seçmen listeleri muhalefet partilerine verilmeyecek. Seçimlerde Suriyelilere oy kullandırılması, sanal seçmen yazılması kaygısına karşı, muhalefet partileri bu duruma tepki gösterdi.
‘Suriyelilere oy kullandırabilirler’
MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk: Durup dururken kimlik bilgilerinin partilere verilmeyeceği gündeme geldi. Bu bilgeleri bütün partiler alıyordu. Birden neden bu şekle geldi ve bunun arkasında ne var? Söz konusu bu hükümet olunca her şey akla geliyor. İş aydınlığa kavuşmadı. Nasıl bir niyet var, ne olabilir? Karmaşık kaotik bir ortam var. Suriyelilere oy kullandırılması dahil herşey olabilir. Kanuni yolları kullanacağız Kılıcı, kalkanı alıp gideceğiz bunların kafalarını düzelteceğiz. Ne yapacağız? Hükümeti uyarmadan tutun, demokrasiyi sıkıntıya sokabilecek, meşru yolların dışına çıkılabilecek adımlar atıldığı takdirde topyekun birlikte hareketler olabilir. Bunları frenleyecek ne gerekirse o yapılır
‘Denetimsiz seçimle kafalarına göre liste yapacaklar’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger: Adalet Bakanı, kendisini bağımsız olan YSK‘nın yerine koyup partilere seçmen bilgilerini vermeyeceğini açıklayamaz. Suç işliyor. Bu yasa değişikliği yapılamaz. Kimlik bilgilerini siyasi partilerin sızdırmadığı ortada. AKP hükümeti kendilerinin ihmallerini, vizyonsuzluğunu ortadan kaldırmak için ‘partilere seçmen bilgisi vermeyeceğiz’ bahanesini ortaya koydu. Vatandaşın kimlik bilgilerini satanlarla ilgili 2010’da 12 kişi tutuklandı, 100’lerce kişi gözaltına alındı. O kişilerin nereden aldıklarını bulamayanlar partileri cezalandırıyor. AKP, vatandaşın bilgilerini korumak için tedbir almadı, beceriksizlik yaptı. Ya bir referandum ya da baskın seçim planlıyorlar. Bunları denetimsiz seçime döndürüp kafalarına göre seçim listeleri yapacaklar. Partilerin Anayasal hakları olan denetleme görevinin önüne duvar çekmek istiyorlar. Bunu seçim şaibeleri yapmaya kadar götürebilirler. Muhalefete seçmen bilgilerini vermemek demokratik sistemi ortadan kaldırmaktır. Muhalefet olarak buna izin vermeyiz.