2 Yıl Hapsi Isteniyor

Komedyen Cem Yılmaz hakkında Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya Yılmaz, katılmadı. Ünlü komedyenin avukatı Çetin Yüksel, “Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı bir kişiliğiyle yapmıştır.” dedi. ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla açılan davada Yılmaz’ın 2 yıl hapsi istenmişti.

Sanatçı kişiliğiyle eleştirdi

Komedyenin avukatları Çetin Yüksel ile Rengin Gönenç Yüksel, davada hazır bulundu. Müvekkilinin hiç bir suçunun olmadığını belirten Yüksel, “Cem Yılmaz, attığı twitlerinde, müştekiye ‘sen yaptın’ gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim müştekinin bir öğretmenin ölümüne sebep olduğuna dair bir bilgisi yoktur. Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı bir kişiliğiyle yapmıştır.” diye konuştu.

Dava ertelendi

Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına atıfta bulunan Yüksel, “Kamu yöneticileri, siyasetçilere eleştiri bir göreve mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Hakim, duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.

Ne olmuştu?

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçen yılın mart ayında Termal Fen Lisesi’nde yaptığı incelemeler sırasında iddiaya göre, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde tartıştığı Matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz’ün dışarı çıkmasını istemişti. Kendisi için düzenlen yürüyüşe katılan Öz, rahatsızlanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Cem Yılmaz ne demişti?

Yalova valisinin şikayetinin sebebi tweetlerde Cem Yılmaz, “Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey. Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin. Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah.” diye yazmıştı.