Suriyeliler Üzerinden Sahte Oy Kullandırılacak

50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin ifşa olması Türkiye'nin gündemineoturdu. Sorumluluğu üstlenmekten kaçınan hükümet kanadından birbiri ile çelişen açıklamalar geldi. Hükümet, siyasi partileri suçlarken CHP milletvekillerinden çarpıcı iddialar geldi.

DEŞİFRE BİLGİLERDEN YASAL FİŞLEME
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, geçen hafta TBMM‘den geçen ve kamuoyunda fişleme yasası olarak bilinen kişisel verileri koruma kanununu hatırlattı. “Bu kanuna göre, bakanlar-kurulu/’>Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı’nın seçtiği 7 kişilik bir kurul, 78 milyonun özel hayatına ilişkin bilgilerini kayıt altında tutacak” diyen Erdem şöyle devam etti: “Kanun ‘Kurulun kişisel veriyi kaydetmesi için kişiden izin alması gerekir’ diyor. Tek istisna, bilgilerin deşifre olması. Şu an tüm bilgiler sızdı. Dolayısıyla, Erdoğan ve kabinenin atayacağı bu kurulun bizim iznimizi almasına gerek kalmadı. Uyanıklığa bak! Ortalığa saçılan kişisel bilgilerimize bu açıdan bakınız. Bu sessiz operasyonu o taktirde görebilirsiniz.”
SEÇİM HİLESİ İÇİN ÖN HAZIRLIK
CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan ise AKP‘nin kimlik bilgilerinin ortalığa saçılmasını bahane ederek seçmenler üzerinden yeni seçim hilesi yöntemi arayışına gireceğini iddia etti. Aldan bir de hatırlatma yaptı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın, bilgilerin çalınmasının yeni olmadığı beyanına işaret eden Aldan, “Bakan Yıldırım 50 milyon kişinin bilgilerinin çalındığını biliyorsa yargıya başvurdu mu? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmışsa bu işin daha önce soruşturulmadığını gösterir. Bakan, suçüstü yakalanmıştır, hesabını vermeli” dedi.
YSK DENETİM DIŞINA ÇIKARILACAK
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP‘nin hukuk dışı bir düzenleme yapmak istediğinde önce kendi eliyle o suçu işlediğini belirtti. Sonra yaptığı düzenlemelerle tüm mekanizmaları eline geçirdiğini anlattı. Kimlik bilgilerini sızdıranın iktidarın kendisi olduğunu söyledi. Seçmen listelerinin gizlenmesine siyasi partilerin denetiminin dışına çıkarılmasına imkan tanıyacak bir yasal düzenleme yapılacağını belirten Tanal, böylece YSK‘nın kontrol dışına çıkarılmak istendiğini kaydetti. Tanal, paralel söylemine de “Başlarına taş yağsa paralel diyecekler” sözleriyle tepki gösterdi.
SURİYELİLER OY KULLANACAK
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, seçmen bilgilerinin siyasi partilerden gizlenmesine iliş kin bir düzenlemenin Suriyelilerin sahte oy kullanmasına neden olacağını dile getirdi. “Dengeli götürmek lazım. Güvenlik tedbirleri artırıldığı zaman da açıklık, demokratik yaklaşımlar geri plana gider. Bu iktidarın en iyi yaptığı iş sorumluluğu birine atmak. Şimdi de YSK veya partileri suçluyor. Tabi hükümet her şeyden sorumludur. Bu çok önemli bir sorun. Özellikle bankacılık sektöründe sahte belgelerin düzenlediği taklit imzaların atıldığı Türkiye‘de 50 milyon kişinin bilgilerinin bu örgütlerin elinde olması çok önemli bir güvenlik sorunudur” dedi.
Çetin ÇİFTÇİ- ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ