Erdoğan, Darbeci Generallerin Yolunda: Muhalifleri Vatandaşlıktan Atıp Mal Varlığına El Koyacak

Üç yıldır 'Anayasayı tanımıyorum' diyerek Türkiye'yi fiili sivil darbe ile yöneten Erdoğan, adım adım Kenan Evren darbesinin uygulamalarını yürürlüğe koymaya çalışıyor. Bütün muhalifleri 'terörist' olarak nitelendiren Erdoğan şimdi de vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit etti.

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluklarının ortaya çıkmasından sonra üç yıldır yaptığı sivil darbe ile bütün devlet gücünü elinde toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi de muhalifleri ‘vatandaşlıktan atmakla’ tehdit etti.
Anayasayı tanımadığını açıkça beyan eden Erdoğan, muhalif herkesi ‘terör örgütü’ suçlaması ile Darbeci generaller gibi vatandaşlıktan atmaya hazırlanıyor.
Avukatlar Günü dolasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bazı avukatlara hitap eden Erdoğan, “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar.”
Kendisini desteklemeyen herkesi hedefe koyan Erdoğan, “Akademisyen görünümlü destekçi, gazeteci kimlikli casus, siyasetçi kılıklı eylemci, memur ünvanlı milis olarak, terör örgütünün emrine girenlerin elinde silahı, bombası olan teröristlerden hiçbir farkı yoktur” dedi.
Türkiye’de son zamanlarda, “Akademisyen, akademisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın” diyenler olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne demek? Suçluysa, eğer buna yargı hükmettiyse, o da tutuklu yargılanacak, diğerinden onun ne farkı var?”