Gazetecilerin Evlerine Şok Baskın

Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün, Zaman Gazetesi muhabiri Bayram Kaya, ve Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt gözaltına alındı. Öte yandan, dil eğitimi için yurt dışında olan gazeteci Ufuk Köroğlu’nun ailesinin evine de polis baskın yaptı.

MİLLET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ DEĞER ÖZERGÜN GÖZALTINA ALINDI

Anayasaya aykırı bir şekilde kayyım tarafından el konululmadan önce Millet gazetesi Genel yayın Yönetmenliği’ni yürüten başarılı gazeteci Değer Özergün, sabah erken saatlerde Bursa’da gözaltına alındı. Özergün’ün hangi gerekçeyle gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

GÖZALTINA ALINAN BAYRAM KAYA’NIN EŞİ: EVİMİZDEN İSTİFLENMİŞ DOLARLAR ÇIKMADI

Zaman Gazetesi Güvenlik Muhabiri Bayram Kaya sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Kaya’nın gözaltına alınmasını eşi Tuba Kaya twitter üzerinden duyurdu. Tuba Kaya, eşinin hiçbir gerekçe bildirilmeden evden alındığına işaret ederek, “Savcılığı davetine icabet etmişti, ifade vermişti ama yetinilmedi.

Sabahın 6’sında gözaltına alınması daha uygun görüldü. Benim eşimin tek işi Gazetecilikti !! Evimizden istiflenmis dolar ve eurolar çıkmadı. Sadece kitap var, huzur var, şükür var bizim evde..” ifadelerini kullandı.
Bayram Kaya’nın 28 Şubat sürecinde fişlenen bürokratları anlattığı ‘Sakıncalı Bürokratlar’, Hrant Dink suikastıyla ilgili bir çok belgenin yer aldığı ‘Kördüğüm 21 Numaralı Suikast Yolcusu’ ile 17-25 Aralık soruşturmalarını ele alan ‘ Babam Sağolsun’ kitapları bulunuyor.

BAYRAM KAYA KİMDİR?

 Zaman Gazetesi Ankara Muhabiri olan Bayram Kaya aynı zamanda yakın dönemde, derin kulaklar tarafından dinlenen, fişlenen ve sakıncalı olarak nitelendirilen büroktratları anlattığı “Sakıncalı Bürokratlar“, 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu anlattığı “Babam Sağolsun” ve Hrant Dink Cinayetinin gizlenmeye çalışılan gerçeklerini kaleme aldığı “Kördüğüm” kitaplarının da yazarı.


“SENİN ÖNÜNE YATARIM REZA” MANŞETİNİ YAZAN UFUK KÖROĞLU’DA GÖZALTI LİSTESİNDE

İngilizce eğitimi için yurtdışında olan Gazeteci Köroğlu, sosyal medya hesabından baskını haber verirken, neden yurt dışında olduğunu da anlattı. Sabahın 5’in annem ve kız kardeşimin yaşadığı eve polis baskın düzenledi diyen Köroğlu kendisinin yurtdışında eğitim aldığını da ilan etti.
Ufuk köroğlu, 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunu, ve ardından yaşananları anlattığı “17 Aralık Sıfır Noktası” adlı kitabın iki yazarından biri.


 AYDINLIK MUHABİRİ DE VAR

Gözaltına alınan isimler arasında Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt’un olması dikkat çekti. Bozkurt’un Karşı gazetesi yöneticiliği yaptığı dönemle ilgili olarak suçlandığı öğrenildi. Bozkurt sabah 6’da evinde gözaltına alındı.