Kefalet Talebinden Vazgeçen Erdoğan’ın Hayırseveri Reza Zarrab Itirafçı Mı Olacak?

ABD’nin Miami kentinde İran’a yaptırımları ihlal ettiği suçlamasıyla tutuklanan Erdoğan’ın hayırseveri (!) Rıza Sarraf’ın Florida mahkemesinde kefaletle tahliye talebinden vazgeçtiği açıklandı. Davanın New York’a taşınacağı belirtilirken Sarraf’ın bu kararı, ABD ile işbirliği yaptığı yorumlarına neden oldu.
Türkiye’deki 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi olan ABD’nin Miami kentinde İran’a yaptırımlarını ihlal ettiği suçlamalarıyla tutuklanan Rıza Sarraf’ın kefalet istemekten vazgeçtiği açıklandı. Sarraf’ın bu kararı ABD ile anlaştığı yorumlarına neden oldu. Sarraf için tutuklama kararı çıkartan Savcı Preet Bharara dün sosyal medyada “Rıza Sarraf (dosyasının) New York’a gitmesi için Florida mahkemesinde kefalet istemeyi reddetti” mesajını paylaştı.
[Haber görseli]
Savcı mahkeme tutanağının bir kopyasını da bu mesaja ekledi. Bharara’nın basın sözcüsü Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Sarraf’ın New York’a taşınacağını, bunun Amerikan kolluk kuvvetlerinin takvimine göre yapılacağını” söyledi. Aynı yetkililer Sarraf’ın New York’ta kefalet isteyebileceğini ya da anlaşma yoluna gidebileceğini ancak bu sürecin nasıl devam edeceğinin henüz bilinmediğini söyledi.
[Haber görseli]