Whatsapp’ın Tahtına Göz Diken Icq Geri Dönüyor

İlk çıktığı zamanlarda oldukça popüler olan anlık mesaj gönderme programı ICQ, yeni güncellemesi sayesinde WhatsApp’ın koltuğuna göz dikti.
Mirabilis firması tarafından 2000’li yılların başında üretilen ve ilk çıktığı zamanlarda oldukça popüler olan anlık mesaj gönderme programı ICQ, yeni güncellemesi sayesinde WhatsApp’ın koltuğuna göz dikti. Program yeni güncellemesi sayesinde başta WhatsApp olmak üzere anlık mesaj ve dosya gönderimi sağlayan programlarla rekabet etmeye hazırlanıyor.
1996 yılında yazılan ve e-postaları bile işlevsiz bırakma tehlikesi yaşatan ICQ programı, Facebook ve WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarının popüler olmasıyla sönük kaldı. ICQ, son yaptığı güncellemeyle tekrar eski günlerine dönmeye kararlı olduğunu gösterdi. Bu güncellemede; videolu konuşma, bir grupla sohbet yapma, WhatsApp’ta olmayan 4 GB’a kadar dosya gönderme imkânı bulunuyor. 4 GB’lik dosya gönderme özelliğiyle birçok rakibini geride bırakan ICQ’nun, kullanıcısı bir milyarı bulan WhatsApp’ı tahtından edip etmeyeceğini ise zaman gösterecek.