9 Yıl Önce İslamı Seçen Romen Çift, Ümraniye Müftülüğünde Yeniden Müslüman Oldu!

9 yıl önce islamı seçen Romanyalı Caniparu çifti, Ümraniye müftülüğünde törenle yeniden müslüman oldu! Daniel ve Maria Caniparu çiftinin müftülüğe yaptığı ziyaret, kurumun resmi sayfasında ‘müslüman oldular’ başlığıyla duyuruldu.

Diyanet camiasının adının karıştığı skandalların sonu gelmiyor. Romanyalı müslüman çift Daniel ve Maria Caniparu’nun Ümraniye müftülüğüne yaptığı ziyaret, kurumun resmi facebook hesabında ‘müslüman oldular’ şeklinde yer aldı. Romen çiftin müslüman olmak için müftülüğe geldiğinin aktarıldığı paylaşımda, Ümraniye müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün müslüman olan çifte İslam dininin esaslarını, islamın şartlarını ve güzelliklerini anlattığı kaydedildi. Ziyarette Daniel ve Maria çiftine ayrıca Kuran’ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.
Ancak, ‘müslüman oldu’ denen çiftin 9 yıl önce İslamiyeti seçtiği, dahası ikamet ettikleri köyde küçük bir cami yaptırdıkları ortaya çıktı. Geçen yıl Romen gazetesi Adevarul’a mülakat veren çift,  müslüman oluş hikayesini de detaylarıyla anlatıyor.
Müslüman dostlarının ‘Ahmed’ adıyla çağırdığı Daniel Caniparu, inşa ettiği camide namaz kıldırıyor, vaaz veriyor. Bununla da yetinmeyen Daniel Caniparu, ‘Romanya’da İslam’a Geçenler Derneği’ adlı bir sivil toplum kuruluşu da kurmuş. Ünü Romanya dışına taşan Romen çift, Türkiye’deki birçok haber mecrasına da konu olmuş.
Skandalın sosyal medyada yayılmasından sonra Ümraniye müftülüğü paylaşımı siteden kaldırdı. Müftülüğün bu hareketi, ‘ihtida üzerinden propaganda’ tezini güçlendiriyor. Ancak, mizansen üzerinden yapılan ihtida propagandası ise, meseleyi daha çirkin hale getiriyor.
9 SENE ÖNCE MÜSLÜMAN OLAN AİLE İLE İLGİLİ HABERLER BÖYLE YER ALDI
musluman