Bükreş’teki 20 katlı ‘Cathedral Plaza’ya yıkım kararı

Bükreş'teki 20 katlı Katedral Plaza’ya (Cathedral Plaza) yıkım kararı kesinleşti.

Bükreş’te 18 yıldır süren mahkeme süreci sona erdi. 20 katlı Katedral Plaza’ya (Cathedral Plaza) yıkım kararı kesinleşti. Yaklaşık 5 ile 8 milyon euro tutması beklenen yıkım masrafı, inşaat izni verenlerden talep edilecek.

Başkent’te Sektör 1 Belediyesi’nin izniyle (2006) yılında yapılan, ancak tarihi Katolik Kilisesi (Catedralei Sfântul Iosif) yanında olması nedeniyle itiraz edilen binanın faaliyeti 18 yıldır (2007) durdurulmuştu.

YARGITAY ‘YIKIM’ KARARINI ONAYLADI

Bükreş Belediyesinin de müdahil olduğu davada, Yargıtay önceki gün verdiği kararda ‘Katedral binasının ‘yıkım’ kararını onayladı. Karar kesinleşti.

DAN: “BÜTÜN KAÇAK BİNALARI YIKACAĞIZ”

Kararı duyuran Bükreş Belediye Başkanı Nicușor Dan, “Nasıl ki bu binayı yıkmak için 18 yıl bekledikse, bugün kendilerini dokunulmaz zannedenler de bilsinler ki, belediye sınırları içerisinde yapılan bütün kaçak binaları; 5, 10 veya 20 yıl içinde yıkacağız.” dedi.

YIKIM MASRAFI 5-8 MİLYON EUROYU BULUYOR

Belediye Başkanı Dan, 20 katlı binanın 5 ile 8 milyon euro tutması tahmin edilen yıkım masrafının da bu hukuksuz inşaat iznini veren Sektör 1 belediyesi ve ilgili kişilerden talep edeceklerini vurguladı.

Kaçak binalara göz açtırmayacaklarını açıklayan Bükreş Belediye Başkanı Nicușor Dan, 20 katlı binanın 5 ile 8 milyon euro tutması tahmin edilen yıkım masrafının da hukuksuz inşaat iznini verenlerden talep edeceklerini açıkladı.