Doamna Ghica üst geçidindeki bitmeyen inşaat çevre sakinlerini bıktırdı

Colentina Caddesi ile Doamna Ghica kavşağı üzerinde yaklaşık 3 yıldır devam eden inşaatın bir türlü bitmemesi çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Belediye ile inşaat firması topu birbirine atarken cezasını, çevre kirliliği ile boğuşan vatandaş çekiyor.

Bükreş Colentina Caddesi ile Doamna Ghica kavşağı üzerinde yaklaşık 3 yıldır devam eden inşaatın bir türlü bitmemesi çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Belediye ile inşaat firması topu birbirine atarken cezasını, çevre kirliliği ile boğuşan vatandaş çekiyor.

2019 yılında çeşitli problem ve skandallarla başlayan inşaat çalışmaları bir türlü ilerlemediği gibi, gürültü ve çevre kirliliği nedeniyle mahalleli hayattan bezmiş durumda.

FİRMA ÖDENEKLERİNİ ALAMAYINCA İNŞAAT YARIM KALMIŞ

Bükreş eski Belediye Başkanı Gabriela Firea’nın geçen yıl “Sonbaharda hazır olacak” vaadine rağmen seçimleri kaybetmesinden sonra inşaata ara verilmiş.

Müteahhit firma Trustul Metropolitane şirketi, belediyenin söz verdiği ödenekleri vermediği için inşaatı yarım bırakmış.

Projeye göre maksimum 12 ayda bitmesi gereken üst geçit 3 yıldır bitirilemediği gibi inşaatta yarım kalmış durumda.  

ÜST GEÇİT İNŞAATI 2022’DE BİTEBİLİR

Üst geçit inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sektör 2 Belediye Başkanı Radu Mihaiu, önümüzdeki Temmuz ayından itibaren inşaat çalışmalarının yeniden başlayacağını belirterek, inşaatın muhtemelen gelecek yıl (2022) bitirileceğini söyledi.

BÜKREŞ BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Bölgede yaşayan K.C. isimli bir vatandaşın şikayetini cevaplandıran Bükreş Belediyesi yetkilisi Corina Dumitrescu, ilgili şirkete ödeneklerinin en kısa sürede verilmesinden sonra inşaat çalışmalarına yeniden başlanacağını vurguladı.