Bükreş havalimanı metro inşaatına 4 Türk firması talip

Romanya’nın başkenti Bükreş’i Otopeni havalimanına bağlayacak metro inşaatı için açılan ihaleye 4 Türk firması, farklı ortaklarla teklif verdi.

Başkent Bükreş’in 1 Mayıs (1 Mai) bölgesinden Otopeni havalimanına uzanacak metro hattının ilk bölümü için ihale verme süresi 2 Aralık’ta sona erdi. Kamu Alımları Elektronik Sistemi’ne (SEAP) yansıyan bilgilere göre, Türkiye’den dört firma, farklı ülkelerden de ortaklar bularak yarışa dahil oldu.

SEAP portalındaki bilgilere göre, başkent Bükreş’teki çevreyol inşaatlarını yapan Alarko Alsim’in bir başka Türk şirketi Makyol ile bu ihale için konsorsiyum kurduğu görülüyor. Doğuş İnşaat bu ihale için kendine Rusya’dan, Gülermak şirketi ise İspanya’dan ortak bulmuş. İhaleye teklif veren dört konsorsiyum şu şekilde:

1. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. (Türkiye)

2. China Communications Construction Company & 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.p.A. (Çin – Italya)

3. Esta Construction LLC – Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. (Rusya – Türkiye)

4. FCC – Gülermak J.V. (İspanya – Türkiye)

TAHMİNİ İNŞAAT SÜRESİ 4 YIL

Metro hattı işletmecisi Metrorex’in economica.net’e yaptığı açıklamaya göre, M6 adıyla anılan 1 Mai-Otopeni hattının Tokyo-Baneasa durağına kadar olan ilk bölümünün projesinde 6 durak ve bir tünel yer alıyor. İhale bedeli 1,27 milyar ley (260 milyon euro) olan inşaatın süresi 4 yıl olarak öngörülüyor.

1 Mai-Otopeni metro hattının toplam uzunluğu 14,2 kilometre olacak ve hat üzerinde toplam 12 duraklama istasyonu yer alacak.