Türkçe Olimpiyatları Finalleri: Dünya’nın En Güzel Sesleri Bu Hafta Sonu Bükreş’te Seçilecek

olim (2)
Bu hafta sonu (14 ve 15 Mayıs) Bükreş’te düzenlenecek ses yarışması için dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler provalardan fırsat buldukça ıhlamurlar şehri Bükreş’in tarihi turistik yerlerini gezme imkanı buluyor.
Evrensel bir formata dönüşen ve aylardır merakla beklenen 14. Türkçe Olimpiyatları Ses Finalleri, bu safta sonu (Cumartesi-Pazar), 4 bin 500 kişilik Bükreş Sala Palatului’de gerçekleştirilecek.
Turkce (2)
Turkce (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
Dünyanın 29 farklı ülkesinden katılacak öğrenciler, ilk gün kendi dillerinde seslendirecekleri şarkılarla yarışacak. Pazar günü ise Türkçe Şarkı yarışmasının finalleri gerçekleştirilecek. Olimpiyat öğrencileri, aralarında; Almanya, Romanya, Rusya, Japonya, Sri Lanka ve Kazakistan’ın da bulunduğu birbirinden seçkin uluslararası jüri üyeleri önünde kabiliyetlerini sergileyecekler. Romen jüri üyeleri arasında dünyaca tanınmış: Carmen Trandafir, Liana Stanciu, Gheorghe Zamfir, Alin Oprea ve Șerban Huidu gibi müzik ve sanat dünyasının önemli isimleri yer alacak.
“Dünya’nın sesleri” adıyla düzenlenen Ses ve Türkçe Olimpiyatları Finallerini, Lumina Eğitim Kurumları ile TÜRKÇEDER birlikte organize ediyor.
Olimpiyatlarda birbirinden ilginç yarışmacılar mücadele ediyor. Profesyonelleri aratmayan her yarışmacının ayrı yetenek ve başarıları söz konusu. Romanya’yı Köstence’den Regina Maria sanat lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Bianca Niță temsil edecek. Olimpiyatlarda Slovenya’yı temsil edecek yarışmacı da 2015 Eurovizyon gençler kategorisinde 3.sırada yer almış bir isim.
Cumartesi günü saat 16’00’da düzenlenecek ses yarışmasını ve Pazar günü saat 18.00’da yapılacak Olimpiyatların sunuculuğunu Romanya’nın ünlü ismi Andreea Marin ile ünlü Avusturalya’lı televizyoncu George Donikian yapacak.