Türk işadamları, ‘Petrolul Ploieşti’ takımını satın aldı

Kayserili Türk işadamları Serhan Çetinsaya, Romanya’nın köklü futbol kulübü Petrolul Ploiești’yi satın aldı. Teknik direktörlük görevine ise eski milli futbolcu Mehmet Topal getirildi.

Türk işadamları; Serhan Çetinsaya ve Sertaç Güven, Romanya’nın köklü Süper Lig takımlarından Petrolul Ploiești’yi satın alma konusunda anlaşmaya vardı.

FİYAT KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Uzun süredir kulübü satın alma konusunda görüşmeler yapan iki işadamı, Petrolul Ploiești yöneticilerinin talep ettiği 2 milyon euroluk fiyatı onayladıkları açıklandı. İki işadamının önümüzdeki Cuma günü Romanya’ya gelerek satın alma işlemini resmileştirmesi bekleniyor.

KULÜBÜN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ MEHMET TOPAL

1924 yılında kurulan ve bu yıl 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan sarı mavi renkleri taşıyan takımın teknik direktörlük görevine ise Mehmet Topal’ı getirdiğini duyurdu.

İLK HOCALIK TECRÜBESİNİ ROMANYA’DA YAŞAYACAK

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük için gerekli lisanları alan Mehmet Topal, Romanya’nın Petrolul Ploieşti takımıyla anlaşmaya vardı. 38 yaşındaki Mehmet Topal, kariyerinin ilk teknik direktörlük tecrübesini yaşayacak. Topal, başarılı geçen futbolculuk kariyerinin ardından Romanya’da hocalık kariyerine de ‘merhaba’ diyecek. 

Konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada ekibiyle birlikte Ploieşti’de başarılı olmak istediklerini söyleyen Mehmet Topal, hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu ifade etti.

Öte yandan Mehmet Topal, Petrolul Ploieşti’de beraber çalışacağı yardımcılarını da seçerek ekibini şimdiden oluşturdu. Topal’ın ekibinde 4 Türk ve 2 de Romen antrenör yer alacak. 6 kişilik ekip, 9 Haziran pazar günü günü Romanya’da olacak.

Sezona iddialı bir giriş yapmak isteyen Romanya ekibi ayrıca Türkiye’ye 2 tane sezon öncesi kamp programı planlıyor. Mehmet Topal’ın transfer listesinde Türkiye liginde forma giyen oyuncular da yer alıyor.

PETROLUL PLOİEȘTİ: ‘MEHMET TOPAL HOŞ GELDİN!’

Bu arada Petrolul Ploiești, teknik direktörlük görevine getirdiği Mehmet Topal’ı resmen duyurarak,  “Hoş geldin Mehmet Topal!” açıklaması yaptı.

🟡🔵Sarı Mavi renkli ekipten yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Efsanevi Türk futbolcusu, Türk milli takımının ve Fenerbahçe İstanbul’un eski kaptanı, Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir olmak üzere üç farklı takımla üç kez Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu yaşayan, aynı zamanda La Liga’da Valencia’nın eski önemli oyuncusu Mehmet Topal, takımımızın yeni teknik direktörü oldu!

38 yaşındaki Topal, FC Petrolul Ploiesti ile önümüzdeki 3 yıl için sözleşme imzaladı ve Pazar günü Ploiesti’ye gelerek yeni öğrencileriyle tanışacak. Kendisine ve teknik ekibine ‘hoş geldiniz’ diyor ve FC Petrolul’un yüzüncü yılında başarılar diliyoruz! Hoş geldin Mehmet Topal!”