Yolsuzluktan 6 yıl hapis cezası alan Eximbank eski başkanının Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoană'nın da kayınbiraderi olan Ionuţ Costea için Bükreş mahkemesi tarafından uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı.

Hakkında yolsuzluktan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Romanya Eximbank eski başkanı Mircea Ionuţ Costea’nın Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı.

ROMANYA, TÜRKİYE’DEN İADE TALEBİNDE BULUNACAK

TVR’de yer alan habere göre Romanya, tutuklama kararından sonra Türkiye’de yaşadığı tespit edilen Mircea Costea için iade işlemlerine başladı.

Ionuţ Costea, Bükreş-Köstence demiryolu ihalesindeki yolsuzluk davasında eski Maliye Bakanı Sebastian Vlădescu ile birlikte kayıtlara geçen 3 milyon lei ve 2 milyon euro rüşvet almak suçundan 26 Mayıs 2023’te görülen davada 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

NATO GENEL SEKRETER YARDIMCISI GEOANA’NIN KAYINBİRADERİ

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoană’nın da kayınbiraderi olan Ionuţ Costea için Bükreş mahkemesi tarafından uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı.

GEOANĂ: “MAHKEME KARARLARINA SAYGI DUYULMALI”

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, kayınbiraderinin yolsuzluk nedeniyle tutuklanma kararı sonrasında yaptığı açıklamada herkesin mahkeme kararlarına saygılı olması gerektiğini açıklamıştı.

News.ro’nun haberine göre Geoana’nın konuyla ilgili görüşleri şöyle: “Karmaşık anlarda bile demokratik değerler geçerli olmalıdır. İstisnasız olarak mahkeme kararlarına saygı duyulmalı ve uygulanmalıdır. Mahkeme kararları herkesi bağlar. Mihaela ve ben yeğenlerimizin yanında olmaya ve onlara bu zor zamanlarda ihtiyaç duydukları desteği sunmaya devam edeceğiz”.