Bükreş’in atık su arıtma tesisi ‘Glina istasyonu’ hizmete girdi

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nicusor Dan, “Başkentte artık tamamen işlevsel bir atık su arıtma istasyonu var.” dedi.

Bükreş’in bütün atık sularını temizleyecek ‘Glina istasyonu’ uzun yıllar süren çalışmalardan sonra hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nicusor Dan “Başkentte artık tamamen işlevsel bir atık su arıtma istasyonu var.” dedi.

Yaklaşık 650 milyon lei’lik Avrupa Yatırım Bankası’ndan alınan kredi ile yapılan arıtma tesislerinin onlarca yıllık çalışmalardan sonra nihayet hizmete girdiğini belirten Belediye Başkanı Dan: “Romanya ve Bükreş’teki çevre sağlığı için önemli bir an. Artık kanalizasyon sisteminden gelen sular mekanik ve biyolojik olarak %100 arıtılacak. Bu projenin başlangıcından bu yana geçen 48 yılın ardından nihayet Bükreş’in tüm atık sularını temizleyen tam teşekküllü bir arıtma tesisimiz var.”

BÜKREŞ’İN ATIK SULARI 10 YIL ÖNCESİNE KADAR KARADENİZ’E AKIYORDU

10 yıl öncesine kadar Bükreş’in kanalizasyonun suyunun Dâmboviţa üzerinden Argeş’e, buradan da Tuna ve son olarak Karadeniz’e kadar aktığını ve bütün suları kirlettiğine dikkat çeken belediye başkanı Nicuşor Dan, “Artık başkentin suları temiz akacak” dedi.