Bükreş belediye başkanları arasında ‘atıl borular’ için pankart savaşı!

Bükreş’in Pallady bölgesinde bulunan Victor Brauner caddesindeki kaldırımı işgal eden ‘atıl borular’ iki belediye başkanını karşı karşıya getirdi.

Bükreş’in Pallady bölgesinde bulunan ‘Victor Brauner’ caddesindeki kaldırımı işgal eden ‘atıl borular’ iki belediye başkanını karşı karşıya getirdi. Sektör 3 belediye başkanı Robert Negoita ile Bükreş belediye başkanı Nicușor Dan arasında yaşanan ‘atıl boruların’ caddeden kaldırılması konusunda mesajlar içeren esrarengiz afişler boruların üzerine asılıp bir süre sonra tekrar indiriliyor.

“ATIL BORULARIN BÖLGEYE FAYDASI YOK, AMA!”

Afişlerin üzerinde, ironili şekilde boruların kaldırılması için sorumluluğun Bükreş Belediye Başkanı Nicușor Dan’da olduğu şu ifadelerle belirtiliyor; “Bu atıl boruların bölgeye bir faydası yok ama alanın tasarımı için saklıyoruz. Yetki ve Sorumluluk, Nicușor Dan ifadelerine yer veriliyor.

Yaklaşık 3 haftadır caddede boydan boya uzanan eski boruların kaldırılması için asılan esrarengiz afişler, bir süre sonra tekrar indiriliyordu.

NEGOİTA: “BORULARI KALDIRMA KAPASİTELERİ YOKSA BİZ İNDİRELİM”

Haftalar sonra sosyal medya hesabından paylaştığı videoda afişlere açıklık getiren Sektör 3 belediye başkanı Robert Negoita, caddeyi kilometrelerce işgal eden ısıtma borularının artık kullanılmadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Kilometrelerce uzanan gördüğünüz borular şimdiye kadar Pallady’deki STB deposunda sadece 2 ofisin ısıtılmasını sağlıyordu. Bu kadar ısıtma maddesinin, bu kadar kaynağın israfına, bu kadar zarara son verilmesi için Bükreş belediyesine kendimiz teklif ettik ve oradakilere termik santral kurduk.

“BORULAR ARTIK İŞE YARAMAZ DURUMDA”

Bugün gördüğünüz borular işe yaramaz durumda. Artık hiçbir şeyi beslemiyor, hiçbir şey içlerinden geçmiyor. Ancak Bükreş Belediyesi yetkilileri bunları sökmeyi reddediyor, Neden? Biz bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz şey şu ki, insanların yalnızca yarım metrelik kaldırıma sahip olduğu Victor Brauner’deki yaya bölgelerinin tüm gelişimini sekteye uğratıyorlar.”

Bükreş belediye başkanı Nicușor Dan’a çağrıda da bulunan Negoita, “Umarım belediye başkanı bu konuda bir karar verir ve eğer kapasiteleri yoksa boruları biz indirelim!”