Romenler internette en çok bu kelimeleri aramış!

Romenlerin bu yıl googleda en çok aradıkları kelimeler açıklandı. En çok aranılan isimlerin başında popüler politikacılar, tatil yerleri ve yemek tarifleri geliyor.

POPÜLER POLİTİKACILAR ÜST SIRALARDA

SEO TargetWeb tarafından yapılan incelemeye göre 2023 yılında en çok aranan kelimelerin başında sırasıyla; Klaus Iohannis, George Simion, tatil yerleri ve etli çorba tarifi kelimeleri yer alıyor.

EN ÇOK ARANAN İSİMLER: ‘IOHANNİS VE SİMİON’

Cumhurbaşkanı Iohannis’in ismi her ay ortalama 60.500 kez aranmış, ikinci sırada, giderek yükselen sağ parti AUR lideri George Simion ayda 33 bin kez aranmış, Simion’u 27 bin 100 aranma ile Başbakan Marcel Ciolacu 3.’sırada takip ediyor.

NATO’nun ikinci ismi Mircea Geoană ise en çok arananlar sıralamasında aylık 18.000 bin aranma ile 4.’sırada yer alıyor.

EN ÇOK TATİL YERLERİNİ ARADILAR

Romenlerin en çok aradığı diğer konu ise ‘tatil yerleri’ oluşturuyor. Tatil yerlerinin başında da Köstence’nin tatil bölgelerinden ‘Eforie Nord konaklama’ kelimesi geliyor. Her ay ortalama 49 bin 500 kez aranan Eforie Nord tatil bölgesi hem aileler hem de gençler için en çok tercih edilen tatil yöresi olmaya devam ediyor.

Bu kategoride en çok aranan tatil yerleri sıralamasında ‘Braşov’ kelimesi ikinci sırada yer alıyor.

YEMEK TARİFLERİ BAŞTA GELİYOR

Romenlerin internette en çok yemek tariflerini de aradığı ortaya çıktı. Tariflerin başında da Romanya’da çok popüler olan etli köfte çorbası (Ciorba de perişoare) kelimesi geliyor. Buna göre bu çorba tarifi, google arama motorunda her ay ortalama 60 bin 500 kez aranmış.

ROMANYA’DA EN ÇOK ARANAN MARKALAR

Diğer taraftan Romanya’da en çok aranan markalar listesi ise sırayla şöyle sıralandı: Google, Facebook, YouTube, Yahoo, Google Translate, Chat GPT, OLX, Whatsapp, Dedeman ve eMag.