Lumina, görkemli gala gecesi ile 200 başarılı öğrenci ve öğretmenini ödüllendirdi

Bükreş Opera binasında düzenlenen görkemli gala gecesinde; 200 öğrenci ve öğretmenleri ödüllendirdi.

Lumina Eğitim Kurumları, düzenlediği görkemli Gala gecesinde; eğitim, spor, kültür ve sivil sorumluluk alanında başarılı olan 200 öğrenci ve öğretmenlerini ödüllendirdi.

Romanya’da 29 yıldır eğitimde önemli başarılara imza atan Lumina Eğitim Kurumları’na bağlı okullardaki başarılı öğrenci ve öğretmenler için bu sene 2. düzenlenen Gala gecesi (GalaLumina) Bükreş’in sembollerinden Opera binasında gerçekleştirildi.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan geceye gelen davetliler, Lumina öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarının yanı sıra; kültür ve spor alanlarında da elde ettiği başarıları alkışladı.

GÖKTAŞ: “BAŞARININ YANINDA İNSANİ DAYANIŞMAYI DA TEŞVİK EDİYORUZ”

Gecede bir konuşma yapan Lumina Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Göktaş, ödüle layık görülen bütün öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Eğitimdeki başarının yanı sıra; özveri, yardım ve dayanışma gibi insani sorumluluk ve değerleri de teşvik ettiklerine dikkat çeken Göktaş, şöyle seslendi: “Amacımız, sadece yarışma ve olimpiyatlarda elde edilen sonuçları kutlamak değil, aynı zamanda; özveri, disiplin, yardım ve dayanışma gibi insani değerleri de teşvik ediyor ve destekliyoruz. Öğrencilerimize, sevgi ve özveriyle destek olan, onlara yol gösteren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.”

EN ÇOK MADALYA KAZANAN ICHB’YE ‘SOSYAL SORUMLULUK’ ÖDÜLLERİ

Romanya’ya kazandırdığı madalya ve başarılarıyla dikkat çeken Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB)’ye sosyal sorumluluk ödülü de verildi. Ödüller, ICHB Gönüllü Kulübü ve Kuantum Robotik ekibi üyeleri ve öğretmenlerine takdim edildi.

ÖĞRENCİLER, TANZANYA’DA SU KUYUSU AÇMIŞLARDI

Bu sene Mayıs ayında ICHB Gönüllü Kulübü üyesi 20 öğrenci, bir haftalığına Tanzanya’ya giderek, su sıkıntısı çeken bir beldedeki 3500 öğrencinin eğitim gördüğü okul bahçesine su kuyusu açtırmışlardı. Öğrencilerin bizzat ziyaret ettiği okulda duygusal anlar yaşanmıştı.

ROBOTİK EKİBİNDEN 3 LİSEYE LABORATUVAR DESTEĞİ

Yine başka bir sosyal sorumluluk ödülüne layık görülen ‘Kuantum Robotik Ekibi’ de düzenledikleri yarışma programı “LabGrade” programı ile 3 lisenin robotik laboratuvar ile donatılmasını sağladı.

HARVARD, OXFORD VE CAMBRİDGE’TE EĞİTİM GÖREN MEZUNLARA ÖDÜL

Lumina okullarından mezun olan yüzlerce öğrenci, dünyanın en prestijli üniversitelerinden talep görüyor. Gala’da halen; Harvard, Oxford ve Cambridge’te eğitimlerini sürdüren mezun öğrenciler de ödüle layık görüldü. Geceye bir video ile katılan mezunlar, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini ve onları gerçekleştirmek için azimli ve disiplinli çalışmanın önemine dikkat çektiler.

KONUK ÖĞRENCİLER GALA’YI RENKLENDİRDİ

Opera salonundaki ödül gecesi, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) için Bükreş’e gelen farklı kültür ve milletlerden öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve gösterilerle renklendi.