Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeği, Avusturya Cumhurbaşkanını ısırdı

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeği, Kişinev’i ziyaret eden Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’i elinden ısırdı. Bellen, bir sonraki görüşmeye eli bandajlı olarak katılmak zorunda kaldı.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeği Perşembe günü ülkeyi ziyaret eden Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’i elinden ısırdı.

İki lider Moldova cumhurbaşkanlığı konutunun avlusunda gezinirken Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Maia Sandu’nun ‘Codrut’ isimli köpeğini sevmeye çalıştı. Ancak, Avusturya liderinin kendisini sevmesine izin vermeyen köpek, cumhurbaşkanını elinden ısırdı.

KONUK CUMHURBAŞKANI TOPLANTIYA ELİ BANDAJLI ÇIKTI

Sandu, konuk Avusturya Cumhurbaşkanından özür dilerken Codrut’un etraftaki kalabalık insan grubundan dolayı korktuğunu söyledi. Olayın ardından Van Der Bellen, Moldova Parlamento Başkanı ile yaptığı bir sonraki görüşmeye eli bandajlı olarak katılmak zorunda kaldı.

Köpeği Codrut’u bir arabanın çarpmasının ardından sahiplenen Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, yaşanan ısırma vakasının ardından instagram hesabından Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve Slovenya Cumhurbaşkanı Nataša Pirc Musar ile birlikte aralarında Codrut’unda olduğu bir fotoğraf paylaştı.

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, yaşadığı trafik kazasında bir bacağını kaybeden Codrut ile ilgili daha önce de sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yapmıştı: “Codrut, sokakta araba çarpmış halde bulunduktan sonra yaklaşık 7 aydır Başkanlık ekibimizin bir parçası. Ne yazık ki patisini kurtaramadık, ancak birkaç aylık tedavinin ardından şimdi 3 ayağı üzerinde mutlu bir şekilde koşuyor.”