Yenilenen Bükreş Camii dualarla hizmete açıldı

‘Bükreş Camii’, düzenlenen tören ve dualarla hizmete açıldı.

Uzun süredir ek bina inşaatlarının yanı sıra bakım ve onarımdan geçirilen ‘Bükreş Camii’, düzenlenen tören ve dualarla hizmete açıldı. Yaklaşık 50 milyon lei’ye mal olan camii’nin inşaat masrafı, tamamen Romanya Kültür Bakanlığı tarafından karşılandı.

CAMİDE 150 KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

Romanya Müftülüğü ve Bükreş Camii imamı Aziz Osman’ın yoğun girişimleri sonucu Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan ve finanse edilen cami inşaatı yaklaşık 3 sene sürdü.

İNŞAAT DESTEĞİ İÇİN ROMANYA DEVLETİNE TEŞEKKÜR

37 yıldır (1 Mart 1987) Bükreş Camii imamlığı yapan Aziz Osman, inşaat süresinde Romen yetkililerden ve çevre sakinlerinden çok destek gördüğünü belirterek teşekkür etti. Camide aynı anda 150 kişi ibadet edebilecek.

Müftü Murat Yusuf’un düzenlediği tören ve dualarla hizmete giren Bükreş Camii’nin açılışına, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Sergiu Nistor, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ciprian Olinici, Sektör 5 Belediye Başkanı Cristian Popescu Piedone, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, ABD’nin Bükreş Büyükelçisi Kathleen Kavalec,  UDTTMR Başkanı, Gelil Eserghep, milletvekili Varol Amet ile çok sayıda davetli katıldı.