Romanya’da satılık otantik köy!

Romanya’nın kuzeyindeki Maramureş iline bağlı Ferești’de bulunan köy, 650 bin sterline (747 bin euro)’ya satışa çıkarıldı.

Ünlü İngiliz müzayede şirketi Sotheby’s, Romanya’nın kuzeyindeki Maramureş ‘in Fereşti ilçesine bağlı otantik köyü 650 bin sterline (747 bin euro)’ya satışa çıkardı.  

İlin eski tarihi yapısına uygun olarak sadece 10 yıl önce inşa edilen köy’ün; doğası ve Transilvanya’nın köy yaşantısını özleyenler için ideal olduğu belirtiliyor.

İngiliz müzayede şirketi Sotheby’s’den yapılan satış duyurusunda 2 bin 400 metrekarelik yüzölçümü olan köy için 747 bin euro fiyat istendiği belirtilerek şöyle tanıtımı yapılıyor: “Burası, doğaya düşkün aileler ya da şehirden uzaklaşmak isteyen herkes için ideal bir yer”

GELENEKSEL MİMARİ İLE YAPILMIŞ

Geleneksel tarzdaki yerel mimari örnek alınarak 2014 yılında yapılan ahşap evlerin etrafı, yemyeşil bahçe, çimenler ve havuzlarla donatılmış. Evler birbirine taş levhalardan yapılmış yollarla bağlanıyor.

MÜZE GİBİ DAYALI DÖŞELİ EVLER

Evlerin içi de neredeyse tamamen ahşaptan yapılmış, boyalı mavi ve yeşil köy kapıları, kirişler arasındaki duvarlar yarı ahşap evlerde olduğu gibi beyaz sıvalı.

Köyün içinde saunası bile var. Geleneksel renk ve desenlerde halılar, battaniyeler ve mobilyalar başta olmak üzere evlerin içerisinde rengarenk eşyalar yöredeki köy yaşantısını yansıtıyor.

Bölgede Romen gelenekleri hâlâ varlığını sürdürüyor ve yerel halk, önemli günlerinde yöresel kostümlerini giyerek tarihlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatıyor.

KÜÇÜK BALIK GÖLETİ BİLE VAR

Köyün içerisinde alabalık ve sazan balığı bulunan bir de küçük gölet de bulunuyor. Ayrıca Cosau Nehri’de köye yakın bir yerden akıyor.

Fereşti köyünün çevresinde çoğunlukla; çiftlikler, meyve ve ekim alanları, ve ormanlar bulunuyor.