Bükreşliler, ‘Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’ne akın etti

Başkent sakinleri, hafta sonu Titan Parkı’nda düzenlenen Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’ne yoğun ilgi gösterdi.

Bükreşliler, hafta sonu düzenlenen sezonun son ‘Anadolu Yemek ve Kültür Festivali’ne (Anatolian Food Fest) akın etti.  Ziyaretçiler, güneşli geçen sonbahar mevsiminin tadını Titan Parkı’ndaki festivalde çıkardı.

SADECE BU SENE 7 FESTİVAL DÜZENLENDİ

Farklı milletlerden yüzlerce gönüllü’nün görev yaptığı ve sadece bu sene farklı illerde 7 festival organizasyonunun gerçekleştirildiği etkinlikleri üç gün boyunca binlerce kişi ziyaret etti.

ZENGİN YEMEK VE KÜLTÜR STANDLARI DİKKAT ÇEKTİ

Birbirinden zengin 30’a yakın yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte Türk çayı ve kumda pişen telveli kahve de misafirleri mest etti. Festival süresince, sema, şarkı, folklor gösterileri ve çocuklara yönelik sahne etkinliklerinin yanı sıra kına sanatlarının yer aldığı stant da büyük ilgi gördü.

Özellikle künefe, lahmacun, gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan festival, pazar akşamı sona erdi.

ROMENLER, ANADOLU FESTİVALİNİ ÇOK SEVDİ

Tuna Vakfı gönülleri tarafından hazırlanan Festival, Romen vatandaşları tarafından çok seviliyor. Her yıl günler öncesinde festival tarihini sabırsızlıkla bekliyorlar. Organizasyondan haberdar olan diğer illerdeki Romenler de festivalin kendi illerinde de düzenlenmesi için vakıf yetkililerine mesajlar gönderiyorlar.

TürkRomen dostluğuna da büyük katkılar sağlayan festivalden elde edilen gelir, mağdurlara harcanıyor.  

KERMESLERLE BAŞLADI FESTİVALLERE DÖNÜŞTÜ

1995 yılında Türk-Romen işadamları tarafından kurulan Tuna Vakfı gönüllülerinin ilk olarak kermeslerle başlattığı etkinlikler daha sonra Romanya genelinde düzenlenen geniş festivallere dönüştü.  

2012’den 2016’ya kadar sadece Bükreş’te yapılan Festival, 2016 yılından sonra gelen yoğun talepler üzerine; Ploieşti, Köstence, Cluj Napoca, Iaşi ve Oradea gibi diğer önemli şehirlerde de gerçekleştirildi.