Avusturya’ya Schengen tepkisi sürüyor: “Madem bu kadar kötü, çıkın o zaman serbest bölgeden”

Avusturya’ya sert sözlerle yüklenen başbakan Marcel Ciolacu, “Madem bu kadar kötü çıkın o zaman Schengen’den. Etrafınızı tel örgülerle örün. Bizim için sakıncası yok.” dedi.

Avusturya’nın Romanya’ya Schengen veto tavrına tepkisini sürdüren başbakan Marcel Ciolacu, Avusturyalı mevkidaşı Karl Nehammer’a serbest bölgeden tamamen çıkarak Schengen’den kurtulmalarını teklif etti.

‘MADEM BU KADAR KÖTÜ ÇIKIN SCHENGEN’DEN’

Nehammer’in sürekli serbest bölge aleyhinde yaptığı açıklama ve memnuniyetsizliklerine dikkat çeken Ciolacu, “Madem bu kadar kötü, çıkın o zaman Schengen’den. Etrafınıza binlerce kilometre tel örgüsü ve elektrikli duvar örün. Avusturya bu şekilde yaşamak istiyorsa bizim için sakıncası yok. Bedelini ödesin.” dedi.

‘GEÇEN YIL HIRVATİSTAN’A NEDEN ‘EVET’ DEDİNİZ”

Romanya’ya yönelik çifte standarda da dikkat çeken Başbakan Ciolacu, Romen vatandaşlarının “Madem Schengen sistemi çalışmıyordu neden Avusturya geçen sene Hırvatistan’a oy verdi?” şeklindeki meşru soruyu sormalarının da en doğal hakları olduğunu belirtti.

‘BÜTÜN AB KURUMLARI HAKLILIĞIMIZI TESCİLLEDİ’

Bütün Avrupa kurumlarının Romanya’nın yanlarında yer aldıklarını vurgulayan Başbakan Marcel Ciolacu, Avusturya’nın önümüzdeki aylarda toplanacak Avrupa Komisyonu (JAI)’de yine Romanya’ya karşı Schengen veto tavrını sürdürmesi halinde Avrupa Adalet Divanı’na bu ülkeyi şikayet edeceklerini bir kez daha hatırlattı.

ROMANYA’NIN ÜYELİĞİ EKİM VEYA ARALIK’TA GÜNDEME GELEBİLİR

Avrupa Adalet ve İçişleri Komisyonu (JAI)’nin önümüzdeki Ekim ve Aralık ayında iki toplantısı olduğunu ifade eden başbakan Ciloacu, ikisinin de İspanya’nın başkanlığında olacağını belirterek, şöyle dedi: “Ben, konunun gündeme gelmesi için İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile temas halindeyim. Başbakan Sanchez, Romanya’nın Schengen Bölgesi’ne katılması için her türlü desteği veriyor” dedi.