“Romanya ve Bulgaristan’a ‘Schengen’e hoş geldiniz’ demenin zamanı geldi”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strasbourg’da düzenlenen toplantıda Romanya ve Bulgaristan’a Schengen desteğini yineledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin Durumu konuşmasında Romanya ve Bulgaristan’a Schengen desteğini yineledi.

Leyen, Strasbourg’da düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, İki ülkenin Schengen’in parçası olduklarını ispatladıklarını belirterek, “Hem sığınma hem de geri dönüş uygulamasını en iyi şekilde yerine getirdiler. İki ülkenin ‘gecikmeden’ Avrupa serbest dolaşım alanına kabul edilmeleri gerekir.” dedi.

ROMANYA VE BULGARİSTAN’A TEŞEKKÜR

AB’nin sınır koruma ve mülteci konularındaki uygulamalarını başarılı şekilde yerine getirerek öncülük ettikleri için Romanya ve Bulgaristan’a teşekkür eden AP Komisyonu Başkanı Leyen, şu tespitleri yaptı:

“Sınır korumasını artırdık. Avrupa kurumları üye ülkelerle işbirliklerini derinleştirdi. Bu konuda özellikle Romanya ve Bulgaristan’a teşekkür etmek isterim. Hem sığınma hem de geri dönüş açısından en iyi uygulamaları yerine getirdiler. Romanya ve Bulgaristan Schengen bölgemizin bir parçası olduklarını kanıtladılar. O halde, artık gecikmeden onlara ‘hoş geldiniz’ diyelim”