Üç milyon öğrenci dersbaşı yaptı

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Eğitim Bakanı Ligia Deca, 2023-2024 eğitim yılı nedeniyle Bükreş’teki 162 numaralı ortaokulda düzenlenen açılış törenine katıldı.

İlk ve orta dereceli okullarda 2023-2024 eğitim dönemi başladı. Yaklaşık 3 milyon öğrenci dersbaşı yaptı. Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Eğitim Bakanı Ligia Deca, 2023-2024 eğitim yılı nedeniyle Bükreş Sektör 1’deki 162 numaralı ortaokulda düzenlenen açılış törenine katıldı.

CUMHURBAŞKANI IOHANNİS, UYUŞTURUCU TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Iohannis, gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu tehlikesine dikkat çekti. Iohannis, konunun önemini dikkate alarak gelecek Yüksek Güvenlik Konseyi (CSAT) toplantısında okullarda ve gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına yönelik tedbirleri gündeme getireceklerini açıkladı.

“Şimdi endişe verici bir olguya, gençler arasında uyuşturucu kullanımına değinmek istiyorum. Bu, toplumumuzu giderek daha fazla ilgilendiren bir sorun ve bu belayla mücadeleye yönelik çözüm bulmaya yönelik çabaların artmasından memnuniyet duyuyorum.” diyen Iohannis, şöyle devam etti:

“Bu konunun bir sonraki Yüksek Güvenlik Konseyi toplantısının gündemine alınmasına karar verdim. Özellikle gençler arasında ve okullarda uyuşturucu kullanımının etkileri, boyutu ve toplumsal zorluklarının ele alınmasını sağlayacağız. Bu, hem bireysel hem de ulusal güvenlik açısından ciddi bir sorundur.” dedi.

Eğitim ve farkındalık yoluyla bu tehlikeye karşı sağlam bir bariyer oluşturabileceklerine dikkat çeken Iohannis, “Öğrencilerin kendi başlarına sağlıklı seçimler yapabilmeleri için gerekli tüm bilgi ve araçları sağlayan okullarda sağlık eğitimi programlarının uygulanması da hayati önem taşımaktadır.” açıklamasını yaptı.

EĞİTİM BAKANI DECA: “EĞİTİMDE DEĞİŞİM HEPİMİZİN ELİNDE”

Yeni Eğitim Kanunun en önemli hedefinin ‘kaliteli ve herkese eğitim’ olduğunu söyleyen Eğitim Bakanı Ligia Deca ise törende yaptığı konuşmada eğitimde değişimin ve daha eğitimli Romanya’nın hep birlikte gerçekleştirilebileceğine işaret etti. Deca, önceliklerini şöyle sıraladı:

“Bir milyon öğrenciye okulda yemek sağlanması, kreş ve anaokullarına erişimin artırılması, okulda şiddetin azaltılmasına yönelik tedbir ve önleme faaliyetleri görev süremde önceliklerim arasında yer alacak. Daha iyiye doğru değişim ancak kolektif çabalar ve okul yaşamına dahil olan herkes arasındaki işbirliği ve dayanışma yoluyla gerçekleşebilir. Eğitimde değişim hepimizin, her öğretmenin, her öğrencinin ve her velinin elindedir.”

Tören ve konuşmalardan sonra sınıfları gezen Cumhurbaşkanı Iohannis ve Eğitim Bakanı Deca, çocuklara ilk dersi verdi.

Toplam 36 hafta sürecek eğitim yılı 21 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.