Ruhsatsız LPG istasyonu faciasında bilanço büyüyor: 2 ölü, 57 yaralı

Bükreş’e 30 kilometre mesafedeki Crevedia kasabasında meydana gelen kaçak LPG istasyonundaki patlama ve yangında son verilere göre 2 kişi öldü, 10’u ağır olmak üzere 57 kişi yaralandı.

Dün gece Bükreş’e 30 kilometre mesafedeki Crevedia kasabasında meydana gelen kaçak LPG istasyonundaki patlama ve yangında son verilere göre 2 kişi öldü, 10’u ağır olmak üzere 57 kişi yaralandı. Yaralıların çoğunu itfaiyeciler (39) oluşturuyor.

Cumartesi akşamı saat 18.30 meydana gelen ilk patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.  

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarını yürüttüğü sırada saat 20.55’te ikinci patlama meydana geldi. Patlamada 26 itfaiye görevlisi yaralandı. Ardından 17 itfaiyeci, polis ve jandarmanın daha yaralandığı açıklandı.

İkinci patlamadan sonra istasyon çevresindeki 750 metrelik alandaki 3 bin bölge sakini yeni patlama tehlikesine karşı tahliye edildi.

ÇEVREDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Yetkililer, ilk patlamanın ruhsatsız istasyonda gaz doldurulduğu sırada meydana geldiğini ifade etti. Yangın nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve araçta hasar oluştu. Patlamanın üzerinden 14 saat geçmesine rağmen bölgedeki bazı evlerde hala dumanlar yükseliyor. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

BAŞBAKAN: YASAYA UYMAYANLAR CEZASINI ÇEKECEK

Patlama bölgesi Crevedia’da incelemelerde bulunan başbakan Marcel Ciolacu, şu ana kadar olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 10’u ağır olmak üzere toplam 57 kişinin yaralandığını açıkladı. Ciolacu: “Ağır durumdaki yaralıların yurt dışına nakilleri sürüyor. Crevedia’daki LPG istasyonunda yasaya uymayanlar cezasını çekecek.” dedi.  

ARAFAT: GAZ İSTASYONUNUN RUHSAT İZNİ YOKTU

Crevedia’daki LPG istasyonunun yasadışı olarak faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini açıklayan Acil Durumlar Dairesi (DSU) Başkanı Raed Arafat, şirketin ISU’dan izin almadan faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Arafat; “Şirketin yöneticisine 2020’de 3 kez ceza kesildi. Şirketin faaliyet izni yoktu. Temmuz 2020’de ISU, bir inceleme sonrasında çeşitli usulsüzlüklerin tespit edildi ve faaliyet izni verilmedi. Patronun para cezasına çarptırılmasına rağmen şirketin faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı.” dedi.

RAFİLA: AĞIR YARALILAR YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanı Alexandru Rafila, çok sayıda yanık kurbanının tedavi için Bükreş’teki hastanelere nakledildiğini, bunlardan en az 10’unun ağır yaralandığını söyledi. Rafila, durumları ağır olanların Belçika ve İtalya’daki hastanelere nakledildiğini açıkladı.

YARALILAR İÇİN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, dün gece meydana gelen patlama ve yaralanmalardan sonra halka kan verme çağrısında bulundu.